Taxien i Oslo presser syklisten av veien. Se video av den farlige hendelsen

� Det virker som taxisjåføren ville straffe meg fordi jeg ga tegn om at han måtte vente med å kjøre forbi, forteller syklisten.

Publisert

Syklisten ønsker ikke å stå frem med navn og bilde, men forklarer hva som skjedde da han syklet i Myrerskogveien på Kjelsås.

— Det sto biler parkert som gjorde strekningen smal og svært uoversiktelig. Så jeg ga tydelig tegn med hånden at sjåføren i bilen fra Norgestaxi måtte vente med å passere. Det er da det skjer, sier mannen til VårtOslo.

— Video på nettet mer effekt enn politianmeldelse

— Fartsgrensen i Myrerskogveien er forøvrig 30 km/t. Og jeg anslår at det var min hastighet på sykkelen da videobildene ble tatt. Jeg har opp gjennom årene som syklist sett og opplevd mye uvettig bilkjøring i trafikken. Så jeg har min egen lille kampanje ved å legge ut videoer.

— Det taxien gjør ser svært farlig ut. Burde ikke dette vært politianmeldt?

— Jo, det kan godt hende jeg burde anmeldt sjåføren. Men det tar for mye tid. Jeg velger i stedet å legge dette ut på nettet. Kanskje det har bedre effekt. Det virket som drosjesjåføren fra Norgestaxi ville straffe meg fordi han ikke kom forbi, sier syklisten.

VårtOslo har vært i kontakt med en kundebehandler hos Norgestaxi for å få en kommentar fra selskapet ledelse.

— Uten beredskap etter klokka 16 på hverdager

— Beklager, men det er ingen dere kan snakke med i helgen. Dette må vente til mandag, sier kundebehandleren.

— Men har ikke Norgestaxi noen i ledelsen som VårtOslo kan få kontaktopplysninger til?

— Nei, jeg har ingen navn å gi dere nå. Ring på mandag mellom klokken 8 og 16.

— Har ikke Norgestaxi en kriseberedskap? Taxiene kjøres jo døgnet rundt. Hva gjør selskapet ved en større ulykkeshendelse eller hvis noe annet alvorlig skjer etter klokka 16 på hverdager eller i helgen?

Det vet jeg ikke. Det er ingen informasjon jeg sitter på. Og jeg har ingen telefonnummer som dere kan få, sier kundebehandleren i Norgestaxi.

Powered by Labrador CMS