� Lokaldemokratiet er en vits, mener Marit Hvalvik i Skovveien velforening. Foto: Arnsten Linstad

Frogner-beboere taper parkeringskamp

Publisert
— Skinndemokrati! Vi blir ikke hørt. Lokaldemokratiet er en vits, sier frustrerte og sinte Frogner-beboere.

Marit Hvalvik i Skovveien Velforening var rasende, fortvilet og sparte ikke på kraftuttrykkene etter at det onsdag kveld ble klart at det bare er Høyre og Frp som støtter kampen mot byrådets planer om å fjerne omlag fem prosent av parkeringsplassene på Frogner.

Frogner-beboerne stemt ned

Frogner-beboere møtte mannsterke opp i Oslo rådhus da bystyrets miljø- og samferdselskomité behandlet et innbyggerforslag om å stanse sykkelveiplanene gjennom bydelen. Byrådet, bestående av Ap, SV og Miljøpartiet, vil fjerne gateparkeringer i bydelen for å gi plass til syklister. I komiteens behandling av innbyggerforslaget, stemte Venstre og de tre byrådspartiene ned innbyggerforslaget fra Frogner-beboerne.
Engasjerte Frogner-beboere jobbet frem innbyggerforslag, men ble nedstemt. Fra venstre: Stian Krosby, Tom Hunstad, Ingalill Sandal og Elena Grevstad Kracht. Foto: Arnsten Linstad
Skuffede Frogner-beboere forlot møtet i bystyrets samferdsel- og miljøkomite onsdag kveld. Foto: Arnsten Linstad
Komiteleder Eirik Lae Solberg (H) støttet Frogner-beboerne. Foto: Arnsten Linstad

Skuffede Frogner-beboere

Dermed blir det ikke flertall i bystyret for å stanse sykkelveiplanene og fjerning av gateparkering når saken, etter planen, endelig behandles 1. mars. Skuffede Frogner-beboere samlet seg utenfor politikernes møterom mens de diskuterte veien videre.

— Vi har ingenting mot hverken sykkelstier eller syklister. Selv er jeg ivrig syklist, og har ikke en gang førerkort. Men man legger ikke sykkelveier gjennom rolige boligstrøk, sa Ingalill Sandal.
Hun er en av initiativtakerne til innbyggerforslaget miljø- og samferdselskomiteen behandlet onsdag kveld. Men kun de to borgerlige partiene Høyre og Fremskrittspartiet støttet forslaget.

— Folk i by må kunne ha bil

— Høyre er for syklister. Men samtidig må det være mulig å legge sykkelveiene gjennom Oslos boligstrøk uten å fjerne beboerparkering. Det skal være ikke være slik at folk som bor i byen ikke kan disponere en bil, sa komitéleder Eirik Lae Solberg fra Høyre.

— Det er fryktelig frustrerende å ikke bli hørt av byens folkevalgte. Nå må vi vurdere hva vi skal gjøre frem til bystyrets endelige behandling 1. mars, sa Frogner-beboer Stian Krosby.
Powered by Labrador CMS