Det er den gamle typen av bytrikken som skal transformeres til en liten læringsplass om byens historie.

På søndag skal en helt spesiell trikketur lære deg om byens historie

– Trikken er jo en del av byen, så hvorfor ikke bruke den? spør Cato Asperud i Sporveien. 

Publisert

Fra klokken 13 søndag skal en av trikkene i Oslo kjøre en litt annerledes rute, og på et helt spesielt oppdrag. 

I regi av Sporveien og Ruter, er det satt opp en såkalt jubileumstrikk, der Oslos historie skal formidles på nettopp en lengre trikketur. 

– På trikken skal man lære om byens historie og utvikling siden den store bybrannen for 400 år siden, forteller Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien. 

Jubileumstrikken arrangeres i forbindelse med årets byjubileum, da det er 400 år siden Oslo ble gjenreist etter en diger brann. 

– Blir nok ganske fullt

Trikken vil kjøre fra Stortorget ned til Gamlebyen, opp til Holtet, og kjøre tilbake over Briskeby og til Majorstua. 

Seniorkurator fra Oslo museum, Linken Apall-Olsen, skal guide gjestene gjennom byen, mens Arne Nygaard fra Lokaltrafikkhistorisk forening også er med og forteller om Oslos trikkehistorie. 

Jubileumstrikken avsluttes med Oslo-quiz på trikken med bydoktor Erling Fossen.

– Det vil være mulighet til å gå både av og på, og trikken vil kjøre forbi sine vanlige stoppesteder. Men det blir nok ganske fullt, sier Asperud. 

– Alltid hyggelig

Hvordan var det å leve i Christiania på 1600- og 1700-tallet? Hvorfor heter det Kirkeristen og Grensen? Og hvorfor utviklet østkanten og vestkanten seg ulikt? Det er bare noen av spørsmålene som skal tas opp under den lengre turen. 

Trikken som skal brukes er av typen SL-79, som er de eldre leddvognene til Sporveien. 

– Vi har hatt ulike arrangementer som juletriken og operatrikken, og det er alltid hyggelig. Trikken er jo en del av byen, så hvorfor ikke bruke den? avslutter Cato Asperud. 

Powered by Labrador CMS