— Dette er sannsynligvis et mye riktigere tall enn det vi har hatt før. Så dette må vi bare ta til oss, sier miljøbyråd Arild Hermstad (MDG).
— Dette er sannsynligvis et mye riktigere tall enn det vi har hatt før. Så dette må vi bare ta til oss, sier miljøbyråd Arild Hermstad (MDG).

Miljødirektoratet endret regnemåte. Plutselig hadde Oslo tre ganger så høye klimautslipp

For en drøy uke siden fikk rødgrønne Oslo en skikkelig klimasmell. Hovedstaden, som skal bli verdens første utslippsfrie by, hadde ikke 70.000 tonn CO2-utslipp fra bygg og anlegg i 2018. Tallet er egentlig tre ganger så høyt.

Publisert Sist oppdatert

— Det som var den store overraskelsen var utslippstallene fra bygg- og anlegg. Den statistikken vi baserte oss på før tilsa at det var 70.000 tonn CO2-utslipp i året fra bygg- og anlegg i Oslo, forklarte miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) til bystyrets miljøpolitikere sist uke.

— Men tallet er nå oppjustert til 210.000 tonn. Altså en tredobling i beregning av utslipp. Det som har skjedd er at Miljødirektoratet har lagt om måten å måle det på. Tidligere har ikke disse tallene vært fordelt på kommuner, men nå betyr det at veldig mange byer har gått på den samme smellen, sier Hermstad.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 695
kr 1,90 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 189
kr 2,10 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 75
kr 2,50 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp