Sykkelfeltene i Bygdøy allé beholdes mens bilene nektes gjennomkjøring i rushtiden fra og med torsdag 9. juli.
Sykkelfeltene i Bygdøy allé beholdes mens bilene nektes gjennomkjøring i rushtiden fra og med torsdag 9. juli.

I morgen stenges Bygdøy allé. Ingen biler får kjøre gjennom i morgen- og ettermiddagsrushet

Da sykkelfelt erstattet kollektivfelt i Bygdøy allé havnet bussene i kø med bilene. Men fra i morgen stenges gaten for gjennomkjøring mellom klokken 07 og 09, og på ettermiddagen mellom 15 og 18.

Publisert

— Sykkelfeltene skal opprettholdes i Bygdøy allé, er beskjeden fra miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG).

Planen er at gjennomkjøring forbudt for biler på morgen og ettermiddag skal bedre fremkommeligheten for bussene i Bygdøy allé. Men også en rekke andre gater på Frogner blir stengt for gjennomkjøring, opplyser bymiljøetaten.

I tillegg opprettholdes stenging av Løkkeveien. En stenging bystyret vedtok skulle vare til 1. juli. Men som Hermstad nå har besluttet å forlenge, uten å legge saken frem for bystyret.

Stenger Drammensveien, Eckersbergs gate og Erling Skjalgssons gate

  • Drammensveien stenges mellom Ottar Birtings gate og Halvdan Svartes gate (Ring 2) i rushtid for motortrafikk med unntak av taxi og buss i rute. Forbudet gjelder kun gjennomkjøring. Kjøring til eiendommer i gaten er fortsatt tillatt.
  • Eckersbergs gate stenges for motortrafikk mellom Thomas Heftyes gate og Hafrsfjordgata for å unngå snikkjøring. Forbudet gjelder kun gjennomkjøring. Kjøring til eiendommer i gaten er fortsatt tillatt.
  • Erling Skjalgssons gate stenges for motortrafikk mellom Eckersbergs gate og Elisenbergveien for å unngå snikkjøring. Forbudet gjelder kun gjennomkjøring. Kjøring til eiendommer i gaten er fortsatt tillatt. Bilister kan kjøre fra Erling Skjalgssons gate til Bygdøy allé.
  • Det er fortsatt forbudt å svinge til venstre fra Bygdøy allé inn i Thomas Heftyes gate.
  • Bygdøy allé stenges mellom Nobels gate og Thomas Heftyes gate i rushtid for motortrafikk med unntak av taxi og buss i rute.

— Vi oppforder folk til å gå eller sykle

— Vi anbefaler de som må kjøre om å sette seg godt inn i nytt kjøremønster før de setter seg i bilen. For de som kan tilpasse tidspunkt anbefaler vi kjøring utenom rushtid. Ellers oppfordrer vi til å gå, sykle eller benytte kollektivtilbudet om det er mulig, sier mobilitetsdirektør Rune Gjøs i bymiljøetaten.

Nye skilt om stengt i rushtid settes opp onsdag 8. juli og er gjeldene fra torsdag 9. juli 2020. Definert rushtid er fra klokken 07:00-09:00 og 15:00-18:00 på hverdager.

Bymiljøetatens kart over hvordan Bygdøy allé og sidegater berøres.
Bymiljøetatens kart over hvordan Bygdøy allé og sidegater berøres.

— Det er ingen endringer for gående, syklister, taxi og buss - bortsett fra at fremkommeligheten forhåpentligvis blir bedre, sier Gjøs.

— Beboere og besøkende skal kunne kjøre til eiendommene og til beboerparkeringsplasser, men det kan være andre kjøreruter enn vanlig. Vi oppfordrer til å orientere seg om ny skilting og kjøre forsiktig, sier mobilitetsdirektøren.

— Ny vurdering mot slutten av august

— For å bedre fremkommelighet for bussene har jeg bedt bymiljøetaten om å skilte gjennomkjøring forbudt i rushtid i Bygdøy allé. Løkkeveien holdes stengt inntil videre og sykkelfeltene i Bygdøy allé opprettholdes, sier miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad.

— Så skal det tas en ny vurdering av trafikksituasjonen i området mot slutten av august, sier MDG-byråden.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS