Hukodden, Bygdøy
Oslo kommune setter frem noen benker og sørger for at folk kan kose seg i solen på terrassen til Hukodden i sommer.

Terrassen på Hukodden strandrestaurant åpner i sommer

I påvente av at Hukodden strandrestaurant på Bygdøy åpner på nytt igjen om et par år, møbleres terrassen til strandrestauranten, slik at folk kan folk kose seg her i sommer.

Publisert

– Nå åpner vi terrassen på Hukodden! Mens vi venter på at hele bygget kan tas i bruk, sørger vi for at både store og små kan ta med seg medbragt piknik, sette seg ned på nye benker og kose seg i solen i skolens sommerferie, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Terrassen gjenåpnes mot slutten av juni og vil bli møblert med parkmøbler som benker, bord og stoler, mens rehabiliteringen forberedes.

Hukodden, Bygdøy
På denne terrassen skal det bli triveligere og åpent for folk fra slutten av juni.

Quislings badehus

Bygget med flott beliggenhet i vannkanten på Huk har vært brukt som restaurant helt siden 50-tallet, men ble opprinnelig bygget som badehus for Vidkun Quisling under andre verdenskrig. I 2019 ble det avdekket at strandrestauranten ikke tilfredsstiller dagens tekniske standard, og etter det har bygningen ikke vært i bruk.

– Arbeidet starter opp så fort som mulig, og vi ser nok restaurantdrift her igjen om et par års tid, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad (MDG) i en pressemelding.

Stort rehabiliteringsbehov

Før publikum igjen får et serveringstilbud på Hukodden restaurant må bygget rehabiliteres og arbeidet med prosjektering av tiltakene er nå godt i gang.

Huk, Bygdøy
Folk nyter stranda på Huk i finværet i starten av juni.

– Vi har kartlagt behovet for rehabilitering, verneverdier og avklart hva bygningen skal brukes til i fremtiden. Jeg er glad for at vi har fått tilslutning for vårt forslag om at det fortsatt blir strandrestaurant her, sier direktør Eskil Bråten i eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Å ta hele bygget midlertidig i bruk er vurdert, men det er dessverre ikke mulig på grunn av byggets tilstand.

Powered by Labrador CMS