— Det er en ære å vinne Oslo kommunes miljøpris 2020, sier Aslihan Mahmud.

20 år gamle Aslihan Mahmud vant Oslos miljøpris i år

— Jeg tenkte at det ikke kunne være sant ettersom jeg er så ung, sier Aslihan Mahmud (20) etter å ha blitt kåret til årets grønne borger 2020 i Oslo.

Publisert

— Da jeg hørte jeg hadde vunnet ble jeg så glad at nesten begynte å små skrike inne i butikken. Hertet begynte å slå ganske hardt og tårene begynte å renne nedover, sier Aslihan Mahmud (20) på Oslo kommunes Facebook-side.

— Det er en ære å vinne Oslo kommunes miljøpris 2020. Og gir meg vilje til å fortsette det arbeidet jeg gjør, sier Mahmud.

— Et genuint ønske om å inkludere

20-åringen er med det årets grønne innbygger i hovedstaden og får en pris på 50.000 kroner og et diplom.

— Aslihan gjør noe helt spesielt som vi i Oslo kommune er imponert over. Gjennom sosiale medier og fysiske møter treffer hun barn, unge og eldre som ikke har norsk som morsmål. Hun hjelper dem til å kildesortere og til å leve mer miljøvennlig, sier miljøbyråd Arild Hermstad (MDG).

— Hun gjør det ut fra et genuint ønske om å inkludere, og hun gjør det fordi hun vil at alle skal være med å påvirke fremtiden i en grønnere retning, sier Hermstad.

Klimabrølet årets organisasjon

Klimabrølet fikk prisen som årets frivillige organisasjon for sin innsats med å samle nærmere 40.000 mennesker til tidenes klimamarkering foran Stortinget. «Klimabrøl» ble også i fjor kåret til årets nyord.

Norsk gjenvinning bidrar til at materialer gjenvinnes og får nytt liv, og er et lokomotiv i sin bransje, mener Oslo kommune, og gir selskapet i Groruddalen prisen som Årets grønne selskap.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS