Grüner-keeper Quentin Papillon stod en god kamp, men kunne ikke forhindre Grüner-tap hjemme mot Stjernen tirsdag kveld.

Kjempefeil i overtall senket Grüner mot Stjernen: - Ikke bra å gi bort et sånt mål

Grüner holdt lenge følge med Stjernen hjemme på Dælenenga, men ble straffet av en stygg feil i eget overtallspill. — Jeg er lei av å tape kamper som dette, sier trener Grüner-trener Morten Elverud.

Etter en kronglete hockeysesong går det mot slutten av seriespillet i Fjordkraftligaen. Etter å ha drømt om å sluttspilll før sesongen startet, ser det ut til at det nok en gang blir nedrykkskvalik for Grüner.

Matematisk er det fortsatt mulig for de sorte og lilla å nå sluttspillet, men tirsdagens hjemmetap mot Stjernen gjør oppgaven vanskelig.

— Lei av å tape sånne kamper

Etter matchen er Grüner-trener Morten Elverud stolt av gutta sine og den innsatsen de la ned i seksti minutter. Men han er ikke fornøyd med den måten gutta hans slapp inn et mål i overtall.

— Det kan skje at du får et mål i mot deg i overtallsspill, men måten vi gir dem scoringen på i dag er fryktelig skuffende, sier Elverud til VårtOslo.

Stjernen slet med å bryte gjenom Grüners forsvarsmur i kveld. Her stoppes Kåre Benjamin Byrkjeland av Anton Blomberg og Emil Holm Larsen.

Treneren mener ellers spillerne fortjente mer fra bataljen mot tabelltoer Stjernen.

— Vi er godt på høyde med Stjernen kampen igjennom. Slik har det vært i alt for mange kamper for oss denne sesongen. Egentlig er jeg dritt lei av at vi taper jevne kamper som dette, sier Elverud.

Oppløftende førsteperiode

Korona har gjort årets sesong veldig oppstykket for hockeykrigerne fra Løkka og resten av hockey-Norge. Tirsdagens kamp var den andre kampen etter et langt koronaavbrekk.

Starten på kampen bar tydelig preg av at det var to lag som virket noe spillerustne. Det var langt mellom godspill og sjanser. Samtidig gjorde begge lag mange enkle og merkelige feil.

Tobias Skuterud (i midten) jubler med lagkammeratene etter å ha scoret 1-1-målet.

Etter hvert fikk gjestene fra plankebyen karret til seg et lite spillemessig overtak, og etter fem minutter kunne toppscorer Troy Coulter sende gjestene i ledelsen.

Etter scoringen kom hjemmelaget mer med i kampen, og skal etter knapt halvspilt periode få en fortjent utlikning. Tobias Skuterud får til slutt scoringen, etter at dommerne lenge har sett på video for å avgjøre om målet skal godkjennes eller ikke.

Perioden er så i ferd med å ebbe ut når hjemmelagets Emil Hom Larsen får to minutter i fryseboksen. Da finner Stjernen og Austin Cangeloisi det for godt å score sitt andre mål for kvelden.

Dermed kan gjestene fra Østfold gå til første pause med ledelsen 2-1.

Debutant markerer seg med scoring

Etter noe ufortjent å ha gått til første pause med å ligge under i målprotokollen, ble starten på den andre perioden vanskelig for Grüner, som måtte starte med en mann mindre på isen i to minutter.

Hjemmelaget klarte å ri av utvisningen, og så skulle de få sin velfortjente utlikning.

Angrepet starter ved et raid fra januars store spiller Tim Robin Johnsgård som går alene fra egen sone, før han så legger pucken på tvers av Stjernen-målet. Der kommer den svenske debutanten Anton Blomberg. Han kan sette pucken i et nesten tomt mål.

Tim Robin Johnsgård leverer passningen som ga Anton Blomberg hans mål i debutten for Grüner.

Etter hjemmelagets utlikning er ikke resten av perioden veldig mye å skrive hjem om, selv om de antatt bedre spillerne fra Fredrikstad i perioder setter et ganske tungt trykk i hjemmelagets sone.

De store sjansene klarer de likevel ikke å skape, og det som kommer tar en opplagt Quentin Papillion i Grüner-buret seg av.

Lagene er dermed like langt når pucken skal droppes for de siste tjue minuttene.

Straffet av seg selv

Starten på den siste perioden ble svært hendelsesrik, og dessverre for hjemmelaget skulle de bli straffet av egne feil i overtallsspillet.

Først misset kaptein Christoffer Gozzi en kjempesjanse, før hjemmelaget roter bort pucken, og Stjernen kan score med en mann mindre på isen ved Patrick Newell.

Mye nesten for Grüner-spillerne tirsdag kveld. Her er Nicolai Eliesen og Joachim Sommer Nielsen farlig frampå.

Derfra og inn presser de lilla og svarte på for å komme tilbake i kampen, men det vil seg ikke helt i de siste og avgjørende øyeblikkene.

Med to minutter igjen å spille tar Grüner ut keeper for å spille med en mann mer på isen.

Da går det som det ofte gjør og gjestenes Riley Brace kan sette pucken i åpent mål, og sikre at alle poengene blir med hjem til Fredrikstad.

Grüner - Stjernen = 4-2 (1-2, 1-0, 0-2)

Grüner ishall

Hovedommere: Per Gustav Solem / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1.per: 0-1 05:41 Troy Coulter (Kåre Benjamin Byrkjeland / Andreas Heier) 1-1 09:47 Tobias Skuterud (Vetle Salsten / Sean-Michen Sunnqvist) 1-2 19:41Cangelosi ( Ellis / Coulter)

2.per: 2-2 23:02 Anton Blomberg ( Tim Robin Johnsgård / William Mäkinen)

3.per: 2-3 40:51 Patrick Newell 2-4 59:00 Riley Brace (Cangelosi)

Utvisninger: GRÜ: 3x2min STJ: 3x2min