KFUM Oslo har fått sin bot økt til 200.000 kroner, men får spille kvartfinale i cupen.

Spillervalget ble skjebnesvangert – nå må klubben punge ut med gigabot

Summen på den sekssifrede boten er økt til det dobbelte.

Publisert

Ankeutvalget har besluttet at boten til KFUM Oslo for å bruke en ikke-berettiget spiller i cupen mot Sogndal, økes fra 100.000 til 200.000 kroner.

Påtalenemnda anket doms- og sanksjonsutvalgets beslutning om bot på 100.000 kroner til KFUM og mente at klubben burde bli kastet ut av cupen.

Nå har ankeutvalget besluttet at boten økes til 200.000 kroner. KFUM Oslo får møte Stabæk i kvartfinale 6. oktober.

«Ankeutvalget har etter en skjønnsmessig vurdering kommet til at en bot på 200.000 kroner er en passende og riktig sanksjon for overtredelsen. Dette er altså fastsatt med grunnlag i at sanksjonen skal ha en tilstrekkelig preventiv effekt, og i lys av den betydelige økonomiske gevinsten KFUM får av fortsatt deltakelse i NM», skriver ankeutvalget blant annet i sin begrunnelse.

Omsider berammet

I motsetning til de tre andre kvartfinalene har ikke Stabæk–KFUM Oslo vært berammet i kampoversikten på NFFs nettsted, i påvente av ankeutvalgets avgjørelse, men nå ligger den der med avspark klokken 14.30 søndag 6. oktober.

– Vi har hele veien vært innstilt på at vi skulle spille videre i cupen, og nå kan vi også se fram mot det i en sesong som allerede er historisk for oss. Boten vi har fått, er ikke ubetydelig for oss som klubb, og er meget høy i norsk fotballsammenheng, men den får vi bare ta, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg i KFUM.

Det var mot Sogndal i 3. runde at laget brukte en suspendert spiller.

Lysekloster-protest

Det var ikke før seieren over Lysekloster i neste runde at regelbruddet ble avdekket. Da sendte 2.-divisjonsklubben inn protest til Norges Fotballforbund med påstand om at Sogndal skulle tilkjennes seieren mot KFUM, og at Lysekloster og Sogndal skulle møte hverandre på nytt i 4. runde. Slik ble det altså ikke.

Slik spilles kvartfinalene:

  • Lørdag 5. oktober: Sandnes Ulf–Levanger, klokken 19.00
  • Søndag 6. oktober: Stabæk–KFUM Oslo, klokken 14.30, Lillestrøm–Molde, klokken 17.15, Vålerenga–Fredrikstad, klokken 20.00
Powered by Labrador CMS