Oslo 20240811. KFUM Oslo jubler for Johannes Hummelvoll Nuezs scoring til 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og Rosenborg på KFUM-Arena.
Nuñez sendte KFUM i ledelsen

Kontroversiell annullering og rødt kort da KFUM endelig vant på hjemmebane: – Betyr alt

Dommerne og VAR kom i fokus da KFUM endte marerittrekken på hjemmebane og vant 1-0 over Rosenborg søndag ettermiddag.

Publisert

Oslo-klubben tok sin første seier på hjemmebane i Eliteserien. Før søndagens triumf sto laget med fem uavgjort og tre tap på åtte forsøk.

– Dette betyr alt. Vi er veldig stolte, og jeg er veldig stolt av laget vårt, sa matchvinner Johannes Nuñez til TV 2.

KFUM har levert varene på bortebane og ligger helt oppe på 6.-plass på tabellen i debutsesongen på det øverste nivået.

– De er rent kjøtt

– Det ble en thriller til slutt med det røde kortet, men wow, se på de tre gutta vi har bak der og sidebackene, de er rent kjøtt. Vi klarte det i dag, sa Nuñez og fortsatte:

– Jeg har en veldig snill kaptein som vanligvis er straffeskytter. Så all ære til Robin (Rasch) som lar meg gjøre det og feeder egoet mitt.

Oslo 20240811. Rosenborgs keeper Sander Tangvik og KFUMs Moussa Njie under eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og Rosenborg på KFUM-Arena.
Sander Tangvik felte Moussa Njie.

Rosenborg hadde mye å revansjere i søndagens oppgjør. Sist lagene møttes var 16. mai på Lerkendal. Da overrasket KFUM med en knallsterk 3-1-seier.

Medga feil

Ole Sæter trodde han ga gjestene en drømmestart i revansjjakten på Ekeberg da han satte ballen i mål etter to minutter, men scoringen ble annullert og omgjort til frispark til KFUM. I 2. omgang ble Nuñez matchvinner fra straffemerket.

– Jeg er så lei av at dette er tema. Det er mål og straffe. Hva i alle dager? Er det sånn at hvis du rører keeper, så er det frispark imot deg? Da er det bare å gi opp. Det er håpløst, sa Sæter til TV 2 i pausen.

KFUM-keeper Emil Ødegaard ble også spurt om Sæter var først på ballen i situasjonen.

– Ja, det var ikke mye om å gjøre. Begge er på ball, og da kan det gå sånn, sa han.

Dommer Kristoffer Hagenes innrømmer overfor VG at avgjørelsen ble feil.

– Det er helt ærlig en vanskelig situasjon. Det sa jeg helt ærlig til Ole Sæter i pausen. Når jeg har sett situasjonen på video så er det optimalt sett mål, selv om fotball aldri blir svart hvitt, sier Hagenes.

Reaksjoner

Annulleringen skapte kraftige reaksjoner.

– Kan ikke dømme frispark der? Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor det målet ikke skal få stå, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Etter at VAR sa seg enig med annulleringen, var Mathisen i sjokk og vantro.

– Det er merkelig, det er veldig merkelig at det målet ikke skal få stå. Sæter er i en tøff duell med keeper, men det er Ødegaard som kommer for sent inn, sa han.

Oslo 20240811. KFUM Oslos trener Johannes Moesgaard etter eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og Rosenborg på KFUM-Arena.
Mannskapet til trener Johannes Moesgaard gjorde en kjempeinnsats trass i annullering og feilvurdering fra dommer Kristoffer Hagenes.

Mathisen fikk også støtte av Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

– Jeg liker KFUM, og håper de vinner flest mulig kamper. Men å annullere den scoringen til Rosenborg er elendig dømt. Og når du ser den på VAR-skjerm mange ganger, da er det bortenfor elendig fotballforståelse å ikke godkjenne, skrev han.

Rosenborg-trener Alfred Johansson var heller ikke imponert over dommernes avgjørelse.

– Alle kunne se at det var totalt feilaktig annullert, sa han til TV 2 i pausen.

VAR-sjef i Fotballforbundet Svein Oddvar Moen har uttalt seg til VG om situasjonen:

– Det er hoveddommer selv som dømmer frispark i denne situasjonen. VAR sjekker og støtter at det er elementer for en forseelse. Dermed griper VAR ikke inn, skriver Moen i en melding.

Nuñez-straffe

Annulleringen ble det nærmeste lagene kom en scoring i første omgang, men bare fem minutter etter hvilen fikk KFUM tildelt straffe da RBK-keeper Sander Tangvik klippet ned Moussa Njie innenfor 16-meteren.

– Det er et soleklart straffespark, sa TV 2-kommentator Magnus Drivenes.

Tangvik reddet Nuñez' forsøk, men norsk-chileneren kunne likevel sende vertene i ledelsen da han satte inn returen.

Sju minutter senere fikk KFUM seg et skår i gleden da Haitam Aleesami gikk altfor hardt inn i en duell og pådro seg sitt annet gule kort for kampen. Dermed måtte Johannes Moesgaards lag klare seg med ti mann den siste drøye halvtimen.

Momodou Lion Njie trodde at han hadde doblet ledelsen med 15 minutter igjen på klokken, men dessverre for midtstopperen ble han avvinket for offside.

Rosenborg måtte gjøre et par endringer i de bakre rekker ettersom Ulrik Yttergård Jenssen var ute med karantene og Erlend Dahl Reitan sliter med en skade. Inn kom dermed Adrian Pereira og Adam Andersson på backene.

Powered by Labrador CMS