Rikke Marie Madsen, Dejana Stefanovic, Ingibjörg Sigurdardottir og Andrine Tomter jubler etter å ha slått erkerivalen Lillestrøm 3-1 lørdag ettermiddag.

Vålerenga-damene på tabelltopp etter å ha banket erkerivalen svart og gul

Lørdag kunne endelig Vålerenga-damene nye en etterlengtet seier etter bortekampen mot erkerivalen Lillestrøm.

En frisk lokal derby er aldri å forakte i fotballsporten. Og rivaleriet mellom Lillestrøm og Vålerenga er muligens det største i norsk fotball.

Etter et ydmykende stortap i fjorårets cupfinale, hvor de endte kun ett poeng bak rivalen i seriespillet, var lørdagens seier på Romerike en kjærkommen vitamininnsprøytning for laget fra Oslos østkant, som tidligere aldri hadde vunnet på bortebane mot erkerivalen.

— På en skala fra 1 til 10 må dette ha scoret 12. Det var utrolig å slå Lillestrøm igjen, sier en strålende fornøyd Andrine Tomter til VårtOslo etter kampslutt.

— Får virkelig vist oss fram

Og etter kampen lørdag, var det som om åtte års skuffelse over ikke å ha tatt bortepoeng fra erkerivalen var blåst bort.

Endelig vant Vålerenga-damene en bortekamp mot Lillestrøm. Her har Ingibjörg Sigurdardottir akkurat gitt Oslolaget ledelsen 1-0.

— Jeg synes vi gjør en utrolig bra kamp og nå begynner vi virkelig å få vist oss fram. Ikke bare sitter spillet defensivt, men også angriperne våre begynner å få uttelling for trevet, sier Tomter.

Hun får følge i sitt resonnement av sjefen sjøl.

— Vi gjør en god kamp i dag. Om det er den beste vi har gjort denne sesongen er jeg ikke sikker på, men det er alltid deilig med tre poeng, sier hovedtrener Jack Majgaard Jensen.

Tar én kamp av gangen

Seier og tabelltopp til tross. Vålerengaspillerne nektet å ta helt av etter seieren på Romerike.

— Det er gøy å være på toppen av tabellen, men vi tar én kamp av gangen. Vi får bare fortsette å kjøre på, så får vi se hvor dette ender, sier Andrine Tomter.

Ingibjörg Sigurdardottir og lagvenninnene hadde god defensiv kontroll lørdag.

Neste utfordring for Oslolaget kommer onsdag kveld. Da møter de Lyn til byderby hjemme på Intility Arena.

To mål på to sjanser

Fra avspark var det klart at begge lag ønsket å vinne, men ofte var viljen større enn presisjonen. Den første halvtimen ble det så og si ikke skapt én eneste sjanse. Hjemmelaget hadde ballen mest, men ett ufarlig skudd var alt Vålerenga-keeper Jalen Tompkins hadde å putte keeperhanskene sine på.

Var sjansene fraværende, var tenninga blant spillerne ute på kunstgresset desto høyere. I god derbyånd smalt det takling etter takling. Verst gikk det ut over gjestenes Sigrid Heien Hansen, som etter snaue kvarteret måtte forlate banen med skade.

Vålerenga-spillerne jubler og Lillestrøm fortviler etter at Oslolaget har tatt ledelsen 1-0.

Etter en halvtime med krig skule det så endelig løsne, og noe overraskende var det at det var gjestene fra Oslo øst som skulle ta ledelsen. En corner fra Sherida Spitse endte til slutt hos midtstopper Ingibjörg Sigurdardottir, som treffsikkert satte ballen i mål.

Og morsommere skulle det bli for Jack Majgaard Jensens spillere. Ett minutt før dommeren blåser for pause, blir et skudd fra Synne Jensen blokkert av Lillestrøm-forsvaret. Returen smeller Dejana Stefanovic i mål.

Sikret seieren inn

Andre omgang ble på mange måter en blåkopi av den første, med mye dueller og høy tenning blant de tjueto spillerne ute på kunstgresset. Finspillet derimot, var det lite å se til de siste 45 minuttene i LSK-hallen.

Synne Jensen og Vålerenga hadde god kontroll på hjemmelaget de siste 45 minuttene.

Likevel hadde hovedstadslaget bedre kontroll enn hva de hadde de første førtifem minuttene.

Og etter 70 minutter skulle ydmykelsen bli total. En fantastisk langpasning fra midtstopper Sigurdardottir finner Rikke Marie Madsen, og alene med keeper er den danske lynvingen nådeløs.

Med et siste spark på ballen fikk Lillestrøm og Sofie Roman Haug et trøstemål.

Vålerenga-damene kunne dermed feire sin aller første seier over erkerivalen på bortebane noen sinne.