Haugenstua blir den fjerde skolen med registrert smittetilfelle siden skolestart i Oslo.
Haugenstua blir den fjerde skolen med registrert smittetilfelle siden skolestart i Oslo.

Smitteutbrudd ved Bøler og Haugenstua skole. Ansatte og elever må i karantene

— Det er jo å forvente at skoler vil oppleve disse smittetilfellene, så vi må bare forholde oss til de smittevernsreglene som bydelsoverlegen og helsemyndighetene råder oss til, sier Berit Bøymo, rektor ved Bøler skole. Bøler og Haugenstua skole går inn i rekka som tredje og fjerde skole med registrert smitteutbrudd siden skolestart.

En førsteklasse på Bøler skole må i karantene etter at en av lærerne fikk påvist koronasmitte. Dermed må også alle lærerne ved skolens førstetrinn også i karantene.

— En av de ansatte har fått påvist smitte, og vi må derfor gjøre det vi kan for å motvirke ytterligere smitte. De er derfor satt i karantene ut hele uken som kommer, sier Britt Bøymo, rektor ved Bøler skole.

Smitte hos Tonsenhagen, Nordtvedt og Bøler

Tre skoler har hittil fått påvist koronasmitte i Oslo siden skolestart. Ved Tonsenhagen skole ble det besluttet å utsette skolestart for andreklassinger, etter et registrert smittetilfelle hos en ansatt på 2. trinn.

Nordtvedt skole besluttet også å stenge ned 1.trinn og aktivitetsskolen, også som følge av registrert smitte hos en av de ansatte. Bøler skole har nylig besluttet at en førsteklasse og alle ansatte ved første trinn må i karantene ut den kommende uken.

Nå skal 10. trinn ved Haugenstua skole og en gruppe ansatte i karantene frem til 27. august. Skolen blir dermed den fjerde i Oslo med påvist smittetilfelle og delvis nedstengning av skoleaktiviteten på grunn av korona.

Rektor: — Vi må gjøre det vi kan

Rektor Bøymo mener imidlertid det ikke kommer som et sjokk at skolene opplever smittetilfeller.

— Det er jo å forvente at skoler vil oppleve disse smittetilfellene, så vi må bare forholde oss til de smittevernsreglene som bydelsoverlegen og helsemyndighetene råder oss til, sier hun.

Powered by Labrador CMS