Lagkaptein og veteran Sebastian Skaar mener Grüner er god for flere poeng enn tabellposisjonen viser. Arkivfoto: Christian Boger

Grüner uheldig mot Stjernen. — Men vi vet vi kan ta poeng fra alle, sier kaptein Sebastian Skaar

Torsdag er det for første gang på flere tiår duket for eliteserie-oppgjør mellom to hockeylag fra Oslo indre øst. Da møtes Grüner og Vålerenga. På veien dit har lillebror Grüner vist at de kan spille jevnt med hvem som helst.

Men det ble en litt uheldig start for Grüner i lørdagens oppgjør borte mot Stjernen. Etter knappe sju minutter av første periode setter Stjernens Jonathan Hermansson inn en puck for hjemmelaget.

— Vi får en treg start og er ikke helt der vi skal være i begynnelsen av kampen, sier Grüner-kaptein Sebastian Skaar til VårtOslo.

Stjernen – Grüner 3-0 (2-0, 0-0, 1-0). 1359 tilskuere. Mål: 1. periode: 1-0 (6.48) Jonathan Hermansson (Daniel Ciampini, Philip Lyngsmo Hansen), 2-0 (19.17) Andreas Heier (Kyle Farrell). 2. periode: Ingen. 3. periode: 3-0 (42.49) Stian Hansen (Isak Billet, Andrew John O'Brien). Dommere: Mats Wikstrand og Petter Bjerkan Bakken. Utvisninger: Stjernen 6 x 2 min., Grüner 3 x 2 min.

— Må bli mer kyniske

— Men vi klarer å jobbe oss inn i kampen. Det står ikke på innsatsen fra gutta, sier kapteinen.

Helt på tampen av førsteperioden får Stjernen en ny scoring ved Andreas Heier. Med to baklengs går Grüner av isen i Stjernehallen der over 1.300 tilskuere stort sett var på det rødhvite hjemmelagets side.

Andre periode blir mer jevnspilt, og Grüner viser igjen at laget egentlig ikke er noen kasteball i hockeyens øverste divisjon.

— Men i dag burde vi scoret i overtall. Vi må bare lære oss til å bli mer kyniske, mener Sebastian Skaar.

Scorer ikke i overtall

Utvisningsstatistikken er et godt bilde på Grüner-kapteinens uttalelse. Stjernen er dobbelt så mye i fryseboksen som Grüner-spillerne. Men tross 12 minutters samlet overtallsspill iløpet av kampen, setter ikke Grüner pucken bak Stjernens målvakt.

I den siste perioden står det fortsatt 2-0 i favør hjemmelaget når Stjernens Stian Hansen etter et par minutters spill setter den tredje pucken i Grüners mål. Dermed vinner østfoldlaget 3-0.

Men om få dager er det duket for noe som ikke har skjedd i Oslo på lenge. Torsdag møtes to hockeylag fra indre øst for første gang på flere tiår. Mektige Vålerenga mot lille Grüner.

— Gleder oss til byderby mot Vålerenga

— Nå har vi møtt sju av ni lag. Kun Vålerenga og Sparta gjenstår. Og i forrige runde viste vi  jo mot Frisk Asker at vi kan spille jevnt mot de aller beste, sier Sebastian Skaar før oppgjøret mot Vålerenga.

I 55 minutter hadde Grüner regjerende norgestmesterne i kne, men så glapp det. Grüner viste at det trolig bare er et tidsspørsmål før laget plukker flere poeng mot lag med mye større budsjett og langt flere stjerner.

— Vi føler absolutt at vi har noe å komme med i hockeyens øverste divisjon. Vi gleder oss virkelig til kampen mot Vålerenga, avslutter Grüners kaptein.