Patrick Thoresen setter den avgjorende straffen. Foto: André Kjernsli

Utvisningene ødela for Vålerenga

I ettermiddag var det duket for en av de store klassikerne da et Storhamar, som har skuffet i seriestarten, tok turen til Furuset Forum.

Med seg på lasset har hedmarkslaget Get-ligaens toppscorer, Anthony Cameranesi, som har målpoeng i samtlige kamper hittil i sesongen.

Vålerenga har vist tegn til noe som kan minne om form, men disse kampene blir alltid tøffe. I fjorårets seks møter endte fire av dem med ettmåls seier.

Kampfakta

Vålerenga – Storhamar 1-2 e.str. (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

966 tilskuere. Mål: 1. periode: Ingen. 2. periode: 1-0 (24.23) Villiam Strøm (Svein Linus Rotbakken, Thomas Olsen). 3. periode: 1-1 (44.54) Mikael Zettergren (Christian Bull). Forlengning: Ingen. Straffer 1-2. Dommere: Christian Persson og Jørn M. Ekeberg. Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min., Storhamar 4 x 2 min.

Nervøst i starten

Kampen åpner litt avventende og vi får noen feilpasninger fra begge lag, det er nok litt høye skuldre de første minuttene.

Det skjedde mest foran Storhamar-målet i åpningsperioden. Foto: André Kjernsli

Det skjer ikke stort før det har gått fem minutter. Thomas Olsen kommer seg fri og holder på å score via kjøkkenveien. Samtidig får Storhamar sin første utvisning, men VIF makter ikke å få noe særlig ut av overtallet.

Halvveis i omgangen har det ikke skjedd stort, og gjestene fremstår ufarlige, enn så lenge. Storhamar får også sin andre utvisning for dagen, denne gangen for å ha en spiller for mye på isen. Vålerenga misbruker nok en sjanse til å ta ledelsen i overtall.

Thomas Olsen er stadig frempå for Vålerenga. Foto: André Kjernsli

Storhamar melder seg mer på mot slutten av perioden, og holder på å score når det gjenstår 25 sekunder. Omgangen ender målløs, og det er lov å håpe på litt høyere kvalitet i midtperioden. Kampen ligner foreløpig på en treningskamp før sesongstart.

Bedre kvalitet i midtperioden

Det er åpenbart at begge lags trenere har hatt sitt å si i pausen. Pasningene sitter bedre, og kvaliteten stiger.

Vålerenga har fortsatt et lite grep om kampen, og fire minutter ut i kampen kommer dagens første VIF-scoring. Sist på pucken er Villiam Strøm, en spiller som er mer kjent for andre kvaliteter enn nettopp det. Herlig at han viser sine avslutningsegenskaper i en kamp som dette.

Filip Lalande dekker sikten for Storhamars keeper, og Villiam Strøm sitt skudd sender VIF i ledelsen. Foto: André Kjernsli

Noe senere får Storhamar sin første mulighet til å spille i overtall – nå kan det bli farlig. Og farlig blir det, gjestene er millimeter fra å utligne. Men Vålerengas sisteskanse Steffen Søberg holder nullen så langt.

Storhamar presser på

Med litt over seks minutter igjen av perioden kommer Patrick Thoresen alene med Søberg, men heller ikke han klarer å overliste VIF-keeperen.

Derfra går vi rett inn i et nytt Storhamar-overtall, hjemmelaget er under stort press nå. Utvisningen på Linus Rotbakken er over, men Enga kommer seg ikke ut av egen sone.

Benken til VIF er på tærne når Storhamar presser på i overtall. Foto: André Kjernsli

Vålerenga henger i tauene nå, og med ett minutt igjen av midtperioden kommer nok en VIF-utvisning. Hvor lenge er det mulig å ikke slippe inn mål når man stadig vekk er en mann mindre på isen?

Det holder i hvert fall til pause, men skal hjemmelaget vinne denne kampen må de unngå utvisninger i tredjeperioden.

Storhamar utligner

Tredjeperiode er i gang, og det er gjestene som kommer best i gang. To ganger kommer Storhamar relativt alene med Søberg, og han redder. Den tredje muligheten lar de ikke gå fra seg, så når Michael Zettergren plasserer et hardt håndleddsskudd helt oppe i krysset, må selv kveldens gode VIF-keeper melde pass.

Det måtte komme et Storhamar-mål til slutt. Foto: André Kjernsli

1-1, og vi er like langt.

Det er Storhamar som kjører matchen nå. Vålerenga må opp noen hakk om ikke poengene skal bli med gjestene hjem til Mjøsbyen. Vålerenga pådrar seg en lagstraff for å med vilje forsinke spillet, og gir med det Storhamar en mulighet til å gå opp i ledelsen.

Utvisningen rir Vålerenga av nok engang, men gjestene fortsetter å male på. Pucken fyker til slutt inn bak Søberg, men etter å ha tittet på videoen velger dommeren å annullere scoringen.

En knallgod keeper er ikke nok til å vinne ishockeykamper. Foto: André Kjernsli

Utvisninger avløser utvisninger

Presset mot Vålerengas mål fortsetter. Utvisningene ødelegger mye og gjør det vanskelig å etablere noe eget spill.

Gjestene vinner tredje periode 1-0, og har 22 skudd på mål mot hjemmelagets fire. Ikke alle skuddene er like skarpe, men det gir ikke høye odds å tippe at Steffen Søberg blir hjemmelagets beste spiller uansett utfall av sudden death.

Gjestene drar det lengste strået

Begge lagene virker slitne, og de fem minuttene med tillegg gir ingen avgjørelse – vi må til straffeslag for å kåre en vinner i denne kampen.

Her blir det gjestene fra Hamar som trekker det lengste strået, de scorer på to av straffene, mens Vålerenga bare makter å score på en straffe.

Dette ble en tung kveld for hjemmelaget, som kjempet tappert. Skuddstatistikk på 18-51 forteller oss at Vålerenga må være glad for å få med seg et poeng fra denne kampen.