Ivar Tollefsen og datteren Ninja Tollefsen i forbindelse med den årlige koggregattaen i Kragerø.
Utleiekonge Ivar Tollefsen er i ferd med å tømme seg for utleieboliger i hovedstaden.

Eiendomsbaron Tollefsen selger minst 1300 utleieboliger i Oslo de neste to årene

Boligbaron Ivar Tollefsen har de seneste dagene og ukene lagt ut en rekke utleieboliger for salg i Oslo. – Det er helt krise.

Publisert

Nylig kunne Finansavisen avsløre at utleiekongen Ivar Tollefsen og hans firma Heimstaden er i ferd med å tømme seg for utleieboliger i hovedstaden. De siste ukene har han lagt ut minst 29 leiligheter til salgs i 18 ulike borettslag, med til sammen 1300 boliger.

– Med en gang én bolig er solgt i et borettslag, må alle de resterende også selges, forklarer eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren til Finansavisen.

– Da er nemlig borettslaget ikke bare opprettet på papiret, men også aktivt. Og i borettslag er det helt andre, og mye strengere utleieregler enn i sameier og bygninger eid gjennom aksjeselskap, forklares det videre.

Langtind konkluderer derfor med at Tollefsen skal selge minst 1300 utleieboliger i Oslo.

Anders Langtind
Eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren slår fast at Tollefsen er i ferd med å selge minst 1300 leieleiligheter.

– Helt krise

– For fire-fem år siden var det 60 000 sekundærboliger i Oslo. Nå er vi allerede nede i rundt 50 000. Jeg blir ikke overrasket om det bare er 40 000 igjen i løpet av noen svært få år, det er helt krise, sier Langtind.

De 1300 boligene vil ikke alle komme for salg med en gang, men selges fortløpende når leietagerne sier opp kontrakten av naturlige årsaker.

– Noen blir kanskje boende en stund, så de siste boligene vil nok ikke være solgt før om rundt to år, forklarer Langtind.

Sentrumsnære boliger

Leilighetene ligger hovedsakelig i sentrumsnære strøk.

Gårdene Tollefsen selger utleieleiligheter i ligger i Borggata, Dælenggata, Fredensborgveien, Gunnar Schjelderups vei, Holsts Gate, Kirkeveien, Maridalsveien, Pilestredet, Rødstuveien, Sarpsborggata, Stavangergata, Stovner Senter, Thulstrupsgate, Torshovgata, Trondheimsveien, Vøyensvingen og Waldemar Thranes gate.

– Vi opplever stor interesse for leiligheter for salg, bekrefter Heimstadens kommunikasjonsdirektør Christian V. Dreyer til Finansavisen.

Powered by Labrador CMS