Marit Forsberg og seniorene på Bygdøy er lite fornøyde med at det blir en bompassering på Bygdøy. Foto: Anders Høilund
Marit Forsberg og seniorene på Bygdøy er lite fornøyde med at det blir en bompassering på Bygdøy. Foto: Anders Høilund

Bygdøy-pensjonister om bomstasjon: - Ikke for å være vanskelige, men plasseringen blir helt håpløs

Publisert

Det planlegges en bompassering for alle som vil ut eller inn på Bygdøy. Dette er pensjonistene på Bygdøy seniorsenter svært lite fornøyde med.

Oslopakke 3 inneholder nesten alt som skal bygges av vei og bane i Oslo og Akershus fram til 2036. For å hjelpe til med å finansiere dette 100 milliarders-prosjektet, vil Oslo få en ny bomring innenfor den nåværende.

I den nye bomringen er det tenkt plassert en bompassering i Dronning Blancas vei på Bygdøy. Men Dronning Blancas vei er også eneste vei ut og inn på Bygdøy. Dette betyr at Bygdøy-beboerne, som til nå har kunnet reise bomfritt til byen, må igjennom minst en bompassering uansett om de skal reise mot byen eller bare handle i nærmeste butikk på Karenslyst.

Vil ikke være vanskelige

— Vi oppfordrer bystyret til å vurdere plasseringen av bommen på nytt. Det er ikke for å være vanskelige, og vi forstår at bommen må komme, men plasseringen blir helt håpløs, sier Marit Forsberg, daglig leder i Bygdøy seniorsenter.

Nå har Marit Forsberg og seniorene sendt et brev til samferdsel- og miljøkomiteen i bystyret, hvor de peker på hva de mener er urimelig med å plassere bommen i Dronning Blancas vei.

— Bygdøy har 3700 innbyggere, men vi har hverken bank eller post, fastlege, tannlege eller apotek. Ikke engang en minibank har vi her ute. Trenger vi disse tjenestene, må vi inn til Karenslyst. Blir bommen plassert der den er tenkt i dag må vi gjennom den uansett, skriver Forsberg.

Pensjonistene foreslår at bommen flyttes ut fra Bygdøy og litt nærmere Olav Kyrres plass.

— Alternativene er å ta buss, sykle eller gå, men for mange på Bygdøy er dette egentlig ikke noe alternativ. 900 av Bygdøys beboere er pensjonister, og mange av disse er avhengige av bil eller biltransport, sier Forsberg.

— Det er mange minstepensjonister som bor her som allerede har fått en stor utgift med eiendomsskatten, nå skal utgifter til bompasseringer komme på toppen av en allerede trang økonomi. For folk som bor her, eller arbeider her betyr denne bomplasseringen mye økonomisk.

Underskriftskampanje

Forslaget om å plassere bommen i Bygdøys eneste tilkomstvei har engasjert Bygdøys seniorer. De ønsker ikke å fremstå som kravstore eller vanskelige, men mener at en annen plassering av bommen blir mer rettferdig.

— Vi på Bygdøy har en underskriftskampanje gående. Hittil har vi samlet inn 920 signaturer. Vi reiser kollektivt og sykler her på Bygdøy også. Som de fleste her ute tar jeg ikke bilen når jeg skal inn til byen, men jeg bruker den når jeg skal handle litt stort, eller hente pakker på posten, sier Forsberg.

Powered by Labrador CMS