Et innbyggerforslag tvinger byrådet til å vurdere en båtboerhavn

Publisert

"Tatt i betraktning mangelen på boliger i Oslo-området mener jeg at byen burde legge til rette for de som vil bo i båt."

Et innbyggerforslag, fremmet på minsak.no, har fått såpass mange signaturer at det nå må behandles i bystyret.

Forslagsstilleren, Claus Christian Apneseth, er selv båtboer og påpeker at båtboerne er prisgitt markedet i en helt annen grad enn andre båteiere.

En båtboerhavn vil bli en turistattraksjon
"Tatt i betraktning mangelen på boliger i Oslo-området mener jeg at byen burde legge til rette for de som vil bo i båt. En båtboerhavn er, i motsetning til en vanlig fritidsbåthavn, befolket hele året, og både på Aker brygge og i flere storbyer i utlandet er båtboerhavnene en turistattraksjon i seg selv.", sier han i forslaget.

En ny småbåtstrategi er underveis
Apneseth forelår konkret at bystyret åpner sjøfronten for en båtboerforening med fastboende båtfolk: "Dette vil skape liv og balanse i den nye bydelen og sørge for allmenn tilgang til vannet, ved det at flytebrygger må anlegges og vedlikeholdes av foreningen."

Kommunikasjonsrådgiver i Byrådsavdeling for byutvikling, Kristine Langfjord, forteller at en ny småbåtstrategi for Oslo er under utarbeiding fra byrådet. Innbyggerforslaget vil i løpet av relativ kort tid bli behandlet i bystyret. Men først skal det opp i Samferdsels- og miljøkomiteen.

Slamkilen_tegning

 

Powered by Labrador CMS