Ullevål mot Skeid. Det betyr et tett nabooppgjør. Her er Anders Greger Svenn (i blått) mot Skeids Sigve Swensen

På tredje forsøk kunne endelig lokaloppgjøret mellom Ullevål og Skeid spilles

Ullevål vant til slutt 7-3 etter at Skeid var best i første omgang. Ullevål tvang Skeid ut av stilen, og torshovlaget falt på egne feil i andre omgang.

Kampen i bandyens eliteserie mellom Ullevål og Skeid var terminfestet til onsdag forrige uke, da måtte kampen utsettes. Den ble først flyttet til søndag, men deretter satt opp på fredag 21. januar.

Ullevål og Skeid er to lag som står godt til hverandre, og som naboer gir begge lagene jernet, og kampene blir som regel severdige. På tabellen er de også naboer som nest sist og sist i Eliteserien.

Skeid best i første omgang

Skeid, kom godt i gang i første omgang, men det var Ullevål som tok ledelsen etter ti minutter ved Jesper Sagen. Ni minutter senere doblet Jesper Bergersen hjemmelagets ledelse.

Daniel Skrettingland setter inn Skeids tredje mål etter samarbeid med fetter Truls Skrettingland.

Derfra og ut omgangen var det Skeid som bestemte, og Skeid som scoret. 1-2 kom ved Daniel Skrettingland før Sigve Swensen utlignet til 2-2.

Skeid hadde noen gedigne sjanser til å ta ledelsen, og både tilskuere og spillere så ballen over streken ved minst ett tilfelle. I omgangens siste sekunder kommer Daniel Skrettingland alene med Ullevåls keeper Simen Kjøllmoen, men avslutningen treffer stolpen.

Kampen snur

I andre omgang setter Ullevål inn mer ressurser på å hindre Skeids oppspill. Dette lyktes, og Skeids offensive rytme virket å falle fra hverandre. I iver etter flere mål blir Skeid straffet for egne feil.

Etter ett kvarter får Ullevål straffe. Straffeslaget fra Jesper Bergersen går i mål via skeidkeeper Casper Kamfjords høyre hanske. Reaksjonen til en skuffet Kamfjord dommeren som usportslig opptreden, og Skeid får en ti minutters utvisning.

Ullevåls Andes Greger Svenn og Jesper Gadderud kjemper til seg ballen fra Skeids Kristian Ellstrøm.

I løpet av det neste kvarteret spiller Ullevål flott bandy og scorer hele fire mål. 4-2 ved Jonas Tjomsland. 5-2 etter et soloraid av Anders Greger Svenn, og 6-2 fra Ola Gundersen Skåre.

Skeids Skrettingland-duo, Truls og Daniel viser at også de kan spille hurtig og effektiv bandy da Daniel reduserer til 3-6 med fem minutter igjen å spille. Sluttresultatet ble 7-3 til Ullevål etter at nettopp kaptein Truls Skrettingland mister ballen foran eget mål. Jesper Sagen scorer enkelt.

— Vi får for lette mål i mot

— Vi gjør en god første omgang, spesielt fra start. Da klarer vi å holde formasjonen vår. I andre omgang mister vi ballen alt for ofte 30 meter fra eget mål. Alle baklengsmålene kom etter slike feil. Det blir for enkle mål i mot til at vi kan vinne kampen, sa Skeids trener Helge Klæstad etter kampen.

Om kampen mot Ullevål på Bergbanen, mente Skeids kaptein Truls Skrettingland at det var en tett og intens kamp, typisk for oppgjørende mellom de to klubbene.

Han mente at Skeid sto godt imot, og la ned en god innsats, men at laget ble straffet for egne feil.

Skeidkaptein Truls Skrettingland ønsker mer forutsigbarhet om når kamper kan bli spilt. — Det er mange skuffede familier nå, sier han.

Etter kampen ble Skeids lagleder, Helge Holter, og lagkapteinen stående å diskutere når kamper eventuelt kunne spilles neste uke.

Umulig å planlegge familielivet

— Det går ikke å holde orden på når og hvor vi skal spille. Det er vanskelig for oss å planlegge ukene framover. Det er mange skuffede familier på grunn av dette, sa kaptein og familiefar Skrettingland.

— Det er selvfølgelig en vanskelig coronasituasjon, men jeg skulle ønske at Bandyforbundet kunne lytte mer til kubbene når de omberammet kamper. Nå må vi holde av to dager for kamper, og i tillegg to reservedager hver uke. Det er gøy å spille bandy, men vi har et liv utenfor bandybanen også, sa Skeid-kapteinen.

Fra før av er Skeids hjemmebane, Voldsløkka stengt for seriespill av sikkerhetsmessige grunner. Det betyr at eliteseriens bunnlag må spille alle kamper på bortebane resten av sesongen.

Kunstisbanen gir et levende miljø

Ullevål er i ferd med å bygge opp et ungt og levende bandymiljø rundt Bergbanen. Kunstisbanen vegg i vegg med Ullevål stadion har blitt et samlingssted for gode, unge bandyspillere.

14-åringene Petter Lukassen og Birk Falch Milde selger billetter ved inngangen. Begge guttene spiller bandy for Ullevål.

Morgendagens spillere for Ullevål. Fra venstre: Birk Falch Milde, Petter Lukassen, Eira Tonna og Linnea Mouhleb

— Bandy er mye fart og action, dessuten spiller brødrene våre også bandy, forteller de. De vil også gjerne ha et resultattips før kampen.

I billettsalget var også Linnea Mouhleb og Eira Tonna. Begge 14 år.

— Vi trener med damelaget, men er ikke gamle nok til å få spille i eliteserien enda. Neste år skal vi spille på damelaget, sier Eira, uten å blunke.