Simen Ellingsen Madsen (30) i det løypemaskinen (til v.) har laget trikkeskinner for langrennsløpere ved Ola Narr.
Simen Ellingsen Madsen (30) i det løypemaskinen (til v.) har laget trikkeskinner for langrennsløpere ved Ola Narr.

Simen (30) rakk ikke Marka-tur. Testet i stedet ny løype på Ola Narr - laget av "overskuddssnø"

Nyoppkjørte skispor ved Ola Narr får tommelen opp av Simen Ellingsen Madsen (30), som ikke rakk å dra i Marka. På Voldsløkka og Ola Narr har bymiljøetaten gjort et smart grep - "overskuddssnø" er fraktet til byen.

Publisert

— Jeg hadde ikke tid til å dra i Marka, forteller Simen Ellingsen Madsen (30) når VårtOslo møter ham ved Ola Narr.

Da er løypemaskinen fra bymiljøetaten akkurat ferdig med å legge snorrette trikkespor av snø, og jevne svinger som innbyr til at man kan gå på ski nesten midt i byen.

—Foredler snøen til såle og skispor

— Jeg bor like i nærheten, og nå har jeg rukket en cirka 20 minutter lang skitur, sier Simen.

Snøen han har gått på har en spesiell historie. Den har ikke falt over indre Oslo øst. Den er hentet nettopp fra den Marka Simen ikke rakk å reise til.

Slik ser såla og sporene ut ved Ola Narr. Trolig tåler de noen plussgrader som er meldt på dagtid den kommende uka.
Slik ser såla og sporene ut ved Ola Narr. Trolig tåler de noen plussgrader som er meldt på dagtid den kommende uka.

— Med "overskuddssnø" fra snøproduksjon på Skullerud og Holmenkollen har vi laget skispor også nede i byen. Løypekjører Per Einar har foredlet snøen til ei såle og løype med skispor, skriver bymiljøetaten på sin Facebook-side.

Dermed gjentar kommunen suksesshistorien fra i fjor. Daværende kunnskapsminister, tidligere miljøbyråd og mangeårig bystyrerepresentant Guri Melby (V) oppfordret bymiljøetaten til å frakte snø fra Marka inn til sentrum.

— Fortsetter å preparere løyper i Marka

Bymiljøetaten snappet opp idéen og agerte raskt i fjor. Det ble så vellykket at det gjentas også denne vinteren. Både på Voldsløkka og Ola Narr har det vært løyper tidligere, men denne uka ble det kjørt opp på nytt.

Den kommende uka er det ventet plussgrader på dagtid og minusgrader på natta. Trolig vil det ikke bli så mildt at skiløypene forsvinner. Og uansett blir snøen liggende i Marka.

— Vi fortsetter jobben med å preparere løyper i Nordmarka, Lillomarka og stedvis i Østmarka. Flere steder er det overraskende gode skimuligheter i marka, melder bymiljøetatens løypebaser.

Powered by Labrador CMS