Odin Thiago Holm gratuleres med praktscoringen der han hamret ballen i krysset fra 19 meter. Og berget ett poeng for Vålerenga.

Supertalentet Odin Thiago Holms praktmål berget poeng for Vålerenga

— Jeg har aldri sett større potensiale i norsk fotball, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo om Odin Thiago Holm. 18-åringen kom innpå da RBK ledet 2-1. Etter få minutter kvitterte stortalentet med praktscoring og utligning mot RBK.

Med kun ti mann etter at Markus Henriksen pådro seg rødt kort, kastet Dag-Eilev Fagermo innpå Odin Thiago Holm i det 67. minutt.

Det skulle vise seg å være et smart trekk av VIF-treneren.

Vålerenga opp i ledelse

— Det var fint. Det er min første kamp på Lerkendal, så det var fint. Det var litt spesielt, jeg har jo vært her som supporter da jeg var yngre, sa Holm til Discovery etter kampen.

— Det var kjipt å ikke ta seieren, la han til.

Kampen startet med stillingskrig før Seedy Jatta dukket opp i feltet etter 20 minutter. Amor Layouni la et høyt innlegg og fant Jatta, som under lite press fikk hodet på ballen. Den snek seg inn ved stolpen.

Seedy Jatta sørger for at Vålerenga går opp i ledelse mot RBK på Lerkedal.

Fire minutter etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen på Lerkendal lå 1-1 i nettet. Rosenborg rullet opp et flott angrep som til slutt havnet hos Erlend Dahl Reitan.

Han skjøt ballen inn i feltet der Noah Holm traff tverrliggeren før Stefano Vecchia pirket ballen over streken.

Hamret ballen i krysset fra 19 meter

Mot slutten av omgangen ble Markus Henriksen utvist etter to gule kort. I sitt comeback kom RBK-spilleren inn i takling med høy fart og knottene først mot Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen. Dermed ble det marsjordre.

— Det er bare å legge seg helt flat. Det er bare å beklage til alle som er glad i Rosenborg, sa Henriksen etter kampen.

Gult x to gir rødt for Markus Henriksen. Dermed måtte RBK klare seg med ti mann fra rett før pause i kampen mot Vålerenga.

Etter 58 minutter sendte Emil Konradsen Ceide Rosenborg i føringen etter at ballen gikk via VIF-stopper Ivan Näsberg og i mål. Hólmar Örn Eyjólfsson vant ballen i forsvar og avanserte før han fant Konradsen Ceide som gjorde resten selv.

Ti minutter senere skulle imidlertid trønderne få en i fleisen av sine egne. Innbytter Odin Thiago Holm avanserte før han hamret ballen i hjørnet fra 19 meter. Et praktmål av den unge trønderen til 2-2, som også ble sluttresultatet.

Fagermo misfornøyd med dømming

I vår slet Holm med skader, og det var usikkert når 18-åringen ville bli klar for seriespill. Men Dag-Eilev Fagermos begeistring for Vålerengas vidunderbarn var likevel stor.

— Når han er skadefri, så har ikke jeg sett større potensial i norsk fotball. Han har en X-faktor og egentlig alt i tillegg til en meget god mental styrke, sa VIF-treneren i vår.

Etter RBK-kampen var imidlertid Fagermo ikke fornøyd med dømmingen. Selv om RBK fikk Henriksen utvist, mente VIF-treneren for mange avgjørelser gikk i trøndernes favør.

Han pekte på en annullert scoring da dommer dømte frispark til Rosenborg etter en situasjon mellom Vidar Örn Kjartansson og Julian Faye Lund i feltet.

– Du ser keeperen dytter på ham. Det er ikke riktig, sier Dag-Eilev Fagermo.