— Det er mange som ikke har råd til nesten 7000 kroner for noe som varer i to dager. Jeg er svært kritisk til dette, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal. Han reagerer sterkt på Rustad Abildsø Sportsklubbs planer om fotballskole. Foto: Terje Pedersen / NTB

«Det er som gift i idretten», sier idrettsbyråden om Liverpool-trener på fotballskole i Oslo øst

Rustad Abildsø Sportsklubb (RASK) har hyra en keepertrener fra Liverpool FC. Han er trekkplaster på en todagers fotballskole som koster 3350 kroner. Det reagerer idrettbyråd Omar Samy Gamal kraftig på.

Publisert

— Jeg blir mest av alt trist av å høre om dette. Det er som gift i idretten. Dette er et tilbud som ekskluderer flere enn det inkluderer, sier idrettsbyråd Omar Samy Gamal til VG.

VG skriver at John Achterberg fra Liverpool, treneren til keeper på førstelaget til Liverpool fotballklubb, Alisson Becker, er en av tre trenere på keeperskolen som skal arrangeres i begynnelsen av juni.

3350,- inkluderer ikke mat og drikke

Instruktørene på den to dager lange keeperskolen kommer fra det private selskapet Oslo Keeperskole AS. Det er plass til 120 barn på sommeraktiviteten.

Mat og drikke må deltakerne i alderen ti til 17 år betale selv. VG gjengir klubbens egen informasjon om at RASK IL vil ha salg av mat og drikke begge dager og at de informerer om at keeperne må ta med seg egen mat og drikke.

— Ødelegger norsk idrett

Idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) skjønner at det er flott å få muligheten til å møte Liverpool FCs keepertrener, men mener regningen ikke kan sendes til barnefamilier:

— Dette ødelegger norsk idrett og fellesskapet. Se for deg at du har to barn og begge vil delta: Skal du velge mellom dem? Det er mange som ikke har råd til nesten 7000 kroner for noe som varer i to dager. Jeg er svært kritisk til dette, sier idrettsbyråden.

Ifølge VG går han fra å være trist til å bli sint når han hører at et privat selskap er involvert.

— Vi bruker store pengesummer på rimelige sommeraktiviteter i mange idrettslag. Om du vil gjøre noe ekstraordinært, så finnes det potter man kan søke på, eller stiftelser som kan stille opp. Det å sende regningen til foreldrene, som man gjør her, er helt feil, sier SV-politikeren til VG.

NFF er også kritiske

Norges Fotballforbund er også kritisk, og uttaler seg til VG på generelt grunnlag:

— Kommersielle fotballskoler av kort varighet er ikke noe vi ønsker. NFF mener at klubber kan organisere slike type tilbud på egenhånd, til en betydelig lavere kostnad, sier direktør for utvikling og aktivitet, Alf Hansen.

Hansen forstår at mange norske fotballforeldre har stor kjøpekraft og ønsker det beste for barna sine, men minner om at kommersielle aktører ofte skal ha utbytte.

— Det er ikke greit, sier NFF-toppen til VG.

— Kult og attraktivt

RASK-leder Jarle Birkeli skriver i en epost til VG at årets keeperskole er et forsøk på å skape oppmerksomhet rundt at to av Oslos idrettslag slår seg sammen.

«Fokuset her var å finne noe som ville være både kult og ikke minst attraktivt for nærmiljøet med fokus på keepere. Her mener vi det for øvrig er alt for lite tilbud fra krets og NFF for oss i breddefotballen, og derfor har vi hatt et samarbeidet med Oslo keeperskole», skriver han i følge avisa.

Privat selskap tause om tall

Konfrontert med utspillet i denne saken henviser Lars Hoel i Oslo Keeperskole AS til RASK, som initiativtaker.

Hoel understreker overfor VG at keeperskolen over to dager i sommer ikke er noe selskapet tjener store penger på og at selskapet hovedsakelig tilbyr aktiviteter som er langt rimeligere.

Han ønsker ikke å informere om hva det koster å få Liverpool-treneren til Norge eller øvrige kostnader forbundet med arrangementet.


Powered by Labrador CMS