Oslo 20140930.Politiadvokat Kai-Gunnar S. Nygård på en pressekonferanse på Grønland tirsdag ettermiddag om organisert narkotikasalg i hovedstaden.Foto: Vidar Ruud / NTB
– På bakgrunn av det vi har sett på videoen, har vi nå åpnet etterforskning på eget initiativ, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt

Politiet snur etter å ha sett video: Vil likevel etterforske vold mot kvinne som demonstrerte utenfor Norges Bank

En mann slo en kvinnelig demonstrant utenfor Norges Bank mandag. Politiet opprettet først ikke sak, men har nå åpnet etterforskning på eget initiativ.

Publisert

Aksjonsgruppa for Palestina blokkerte inngangen til flere offentlige bygg mandag formiddag, blant annet Norges Bank.

I en video aksjonsgruppa selv har lagt ut på Instagram, forsøker en mann som ønsker å komme inn i Norges Bank, å dytte demonstrantene vekk. Det ender med at han med knyttet neve slår en av kvinnene som demonstrerer.

Lav terskel

– På bakgrunn av det vi har sett på videoen, har vi nå åpnet etterforskning på eget initiativ, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet var på stedet i forbindelse med demonstrasjonen, men opprettet ikke sak på forholdet da, skrev VårtOslo mandag ettermiddag.

Nygård sier at politiet besluttet å etterforske saken likevel mandag kveld, men at de ikke har noe mer informasjon om saken nå.

– Generelt vil jeg si at vold i forbindelse med denne type markeringer er noe vi ikke ønsker. Det skal vi ha lav terskel for å slå ned på, sier han.

– Det var skummelt

Aksjonsgruppas talsperson Rami Samandar beskriver hendelsen som ubehagelig, og sier til VårtOslo at kvinnen ønsker å anmelde saken.

– Det var skummelt. Hun sto der med sin sønn og fikk et slag i ansiktet. At en fredelig demonstrasjon fremprovoserer vold, er alvorlig, sier han.

Identiteten til mannen som slo, er ikke kjent, men Norges Bank understreker at mannen ikke er ansatt hos dem.

Fem personer ble tatt med til arresten for ikke å ha flyttet seg fra inngangen etter å ha fått ordre fra politiet om å gjøre det.

Powered by Labrador CMS