— Vi forventer en økning i sykehusinnleggelser på grunn av covid19-sykdom og andre luftveisinfeksjoner, opplyser OUS.
— Vi forventer en økning i sykehusinnleggelser på grunn av covid19-sykdom og andre luftveisinfeksjoner, opplyser OUS.

Økt beredskap ved Oslo-sykehus: - Forventer økning av koronainnleggelser

På grunn av rekordhøy koronasmitte økes beredskapen ved Oslo universitetssykehus, som forventer økning i antall innleggelser. Samtidig er den nye virusvarianten omikron nå påvist i bydel Frogner.

Publisert

Oslo universitetssykehus omfatter de fire statlige sykehusene i Helse Sør-øst: Rikshospitalet, Ullevål, Aker og Radiumhospitalet.

Nå varsler sykehuset at beredskapen justeres opp til grønt nivå, som er ett hakk opp på beredskapsstigen fra normalsituasjonen.

Påvist omikron etter julebord på Aker brygge

Oppjusteringen av beredskapen ved Oslo universitetssykehus sammenfaller med rekordhøy koronasmitte og påvisning av den nye virusvarianten omikron etter smittespredning fra et julebord på Aker brygge.

Helseetaten har fått bekreftet at omikron er påvist etter et utbrudd som startet i bydel Frogner. Så langt er en person påvist smittet med omikron, og det forventes flere tilfeller, skriver kommunen i en pressemelding.

Det jobbes aktivt med smittesporing for å begrense smitteveier og forhindre større utbrudd, opplyser kommunen.

Økt beredskap for å koordinere ressurser

— OUS er i grønn beredskap på grunn av den pågående koronapandemien. Grønn beredskap gir oss mulighet til å koordinere ressursene til sykehuset best mulig, opplyser Oslo universitetssykehus.

— Vi forventer en økning i sykehusinnleggelser på grunn av covid19-sykdom og andre luftveisinfeksjoner, skriver sykehuset.

I dag har helseminister Ingvild Kjerkhol (Ap) hatt møte med Oslo og nabokommunene i Viken. På møtet skal smittesituasjonen og mulige tiltak ha blitt diskutert.

Det er ventet at eventuelle tiltak presenteres via en pressekonferanse med regjeringen klokken 16. Halvannen time senere, klokken 17.30, har byrådsleder Raymond Johansen (Ap) pressekonferanse i Rådhuset om koronasituasjonen.

Powered by Labrador CMS