Smittevernoverlege Frode Hagen bekrefter at en person er smittet av omikron etter julebordet på Louise restaurant og bar på Aker brygge.
Smittevernoverlege Frode Hagen bekrefter at en person er smittet av omikron etter julebordet på Louise restaurant og bar på Aker brygge.

Omikron-smitte bekreftet etter julebord på Aker brygge

Mellom 50 og 60 personer er nå bekreftet smittet etter utbruddet på Frogner. Oslo kommune opplyser at omikronvarianten er påvist.

Publisert

— Helseetaten har fått bekreftet at omikron er påvist etter et utbrudd som startet i Bydel Frogner. Så langt er en person påvist smittet med omikron, og det forventes flere tilfeller, skriver kommunen i en pressemelding.

Det jobbes aktivt med smittesporing for å begrense smitteveier og forhindre større utbrudd. Her er det tett dialog mellom Oslo kommune og helsemyndighetene.

Sju dager isolasjon

— Laboratoriene screener alle prøver de får inn for den nye varianten av viruset. Ved mistanke blir de sendt videre til laboratorium, forteller smittevernoverlege Frode Hagen.

Ved påvist omikronvariant er det pålagt sju dager isolasjonstid fra testdato bekreftet med PCR. Dette gjelder uansett vaksinasjonsstatus. Husstandsmedlemmer og tilsvarende nære skal være i karantene i ti dager. Det er krav om negativ PCR-test på dag sju før avslutning av karantene uansett vaksinasjonsstatus.

Powered by Labrador CMS