Den forrige rekorden i Oslo ble registrert 29. november. Da ble det registrert 838 smittetilfeller, ifølge kommunens oversikt.
Den forrige rekorden i Oslo ble registrert 29. november. Da ble det registrert 838 smittetilfeller, ifølge kommunens oversikt.

Ny rekord - over 1.000 nye koronasmittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 1.075 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er ny smitterekord i hovedstaden, men kan skyldes etterslep.

Publisert

Det opplyser Oslo kommune til NTB.

De skriver i en epost at de høye tallene kan skyldes et etterslep av testresultater, noe som betyr at smittetallene for onsdag egentlig skulle vært noe høyere. Tirsdag var smittetallet 762.

53.000 unge voksne fortsatt ikke fullvaksinert

1.075 nye registrerte smittede er 431 flere enn samme dag forrige uke.

Den forrige rekorden i Oslo ble registrert 29. november. Da ble det registrert 838 smittetilfeller, ifølge kommunens oversikt.

Alle i Oslo som er over 18 år skal for lengst ha fått tilbud om vaksinering mot korona. Likevel er det over 53.000 oslofolk i gruppen 18 til 44 år som fortsatt ikke er fullvaksinert.

Nå viser også nye koronatall at det er i denne gruppen, blant folk i 30-årene, man finner den største smitteøkningen i hovedstaden.

— Vaksine er veien ut av pandemien

— Fra uke 46 til 47 har det vært en økning i antall tilfeller i alle aldersgrupper. Det var størst økning i aldersgruppa 30–39 år (fra 504 til 734 tilfeller), etterfulgt av aldersgruppa 10–19 år (fra 586 til 789 tilfeller), skriver helseetaten i sin siste koronarapport.

På en pressekonferanse i Rådhuset tirsdag understreket både byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) gjentatte ganger viktigheten av at folk vaksinerer seg.

— Unge voksne blir, i likhet med barn, ikke alvorlig syke av korona, særlig ikke om de er vaksinerte. Dette viser at vaksinen fortsatt er veien ut av pandemien, sa Steen.

Likevel er altså 15 prosent unge voksne i aldersgruppen 18 til 44 år i Oslo fortsatt ikke fullvaksinert. Dermed er den gruppen med høyest smitteøkning sist uke foreløpig også langt unna målet om 90 prosent vaksinedekning.

Flest smittede i alderen fra 10 til 19 år

Det er også verdt å merke seg at Oslos innbyggere har en langt yngre gjennomsnittsalder enn resten av landet. Derfor utgjør unge voksne en betydelig andel av byens befolkning.

Nå viser helseetatens koronarapport også at det samlet sett er flest smittede i aldersguppen 10 til 19 år. Her er det så langt registrert 15.738 koronatilfeller, noe som tilsvarer 23 prosent av alle smittede i Oslo.

Totalt er det registrert 23.778 smittede barn og unge under 20 år, som tilsvarer 35 prosent av alle koronasmittede.

— Vet ikke hvordan omikron vil oppføre seg

— Vi vet vi går inn i en periode med trengsel både på kjøpesenter, i butikker og på kollektivtrafikk. Bruker du munnbind, kan du beskytte deg selv og andre. Vi overvåker nå munnbindbruken. Dersom anbefaling ikke er nok, vil vi løpende vurdere å innføre et påbud, sa Raymond Johansen på pressekonferansen i Rådhuset.

— Nå spres omikronvarianten i verden. Og det er mye vi ikke vet om denne virusvarianten. For eksempel hvorvidt vaksinene vi har tilgjengelig virker like godt mot det nye viruset, sa byrådslederen.

— Vi vet heller ikke hvordan omikron vil oppføre seg i Norge i vinter. Situasjonen i dag er likevel en helt annen enn tidligere. Situasjonen er skjør og uforutsigbar, men vi har kontroll. Dersom situasjonen ikke eskalerer, skal vi klare dette uten å stenge ned byen, understreket Johansen.

Powered by Labrador CMS