Vålerenga vant byderbyet mot Røa 2-0 fredag kveld. He scorer Dejana Stefanovic (knestående) hjemmelagets andre mål.

Vålerenga trakk det lengste strået i sjansefattig byderby mot Røa

Øst er best i byen. Men ingen av lagene imponerte da Vålerenga til slutt slo Røa 2-0 hjemme på Intility arena. — Vi har fått mange nye spillere og en litt ny spillestil, sier VIF-kaptein Sherida Spitse.

Etter en skuffende serieåpning borte mot Sandviken i Bergen forrige helg, var Vålerenga veldig interessert i å komme tilbake på vinnersporet hjemme på Intility arena fredag kveld.

Byderbyet mot Røa ble ingen stor forestilling, men hjemmelaget vant til slutt 2-0.

— Det var deilig med tre poeng selv om det kanskje ikke var verdens beste fotballkamp, smiler Vålerenga-kaptein Sherida Spitse etter kampslutt.

— Deilig å slå tilbake

— Kampen i Bergen taper vi på en dårlig førsteomgang. I dag synes jeg vi gjennomfører to greie omganger, sier Spitse.

Hun vil likevel ikke helt sammenligne årets Vålerenga-utgave med fjorårets sølvlag.

En sjelden gang kom Røa på besøk i Vålerengas straffefelt. Da stod keeper Hannah Seabert i veien.

— Vi har fått mange nye spillere og en litt ny spillestil. Vi jobber knallhardt hver dag for å forbedre oss. Akkurat nå tar vi en kamp av gangen, understreker Vålerengas nederlandske kaptein.

— Vi tar store steg

Rett før forrige ukes seriestart møttes også de to lagene. Da til treningskamp hvor Vålerenga vant 4-0. Dagens kamp var en mye jevnere affære.

— Vi tar stadig store steg. Dette var en mye bedre kamp enn både treningskampen og forrige helgs serieåpning mot Arna Bjørnar, mener Røa-trener Geir Nordby.

Røa-trener Geir Nordby var veldig godt fornøyd med jentene sine etter fredagens byderby til tross for tap.

Røa-treneren var fornøyd med det spillerne hans viste ute på kunstgresset fredag kveld.

— Vi mangler litt selvtillit men når den er på plass tror jeg dette skal bli en god sesong for oss, understreker han.

Anvendelig danske

Alt i alt var Vålerengas seier velfortjent, men kampen viste nok en gang et av lagets problemer denne sesongen. Spillerstallen kan være noe tynn, og da ikke minst på backplass.

Nyankomne Janni Thomsen var ikke spilleklar fredag, noe som gjorde at midtstopper Stine Ballisager Pedersen, måtte spille høyreback. Det gjorde den danske landslagsstopperen med bravur.

Koronakrise og et tak på 200 tilskuere til tross. Hjemmefansen gjorde seg godt bemerket fredag kveld.

— Jeg er spiller helst midtstopper, men jeg synes det gikk greit. Så spiller der treneren mener det er behov for meg, sier Pedersen.

Nervøs åpning

Mange byderby er preget av høy intensitet og en fandenivoldsk innstilling fra begge lag fra avspark. Dette var noe som i stor grad manglet i starten av kveldens kamp på Valle.

Åpningen var preget av mye nervøsitet og to lag som ved flere anledninger alt for enkelt ga fra seg ballen til motstanderen. Uten at balltap i potensielt farlige posisjoner førte til målsjanser for noen av lagene.

Tendensen fortsatte utover i omgangen. Men etter halvtimen skulle hjemmelaget få som fortjent, etter å ha tatt en viss kontroll over kampen.

Vålerengas trenerduo Raymond Mikkelsen (t.v) og Jack Majgaard Jensen hadde nok å tenke på i første omgang.

Fjorårets store signering Ajara Njoya ble spilt flott igjennom av tidligere Røa-spiller Synne Jensen. Alene med Røa-keeper Linn-Mari Jensen fikk Jensen først et dårlig treff, før ballen traff leggen til en Røa-spiller og gikk i en perfekt bue over gjestenes keeper. 1-0 ledelse til Vålerenga.

De resterende 15 minuttene hadde hjemmelaget god kontroll, og gjestene fra vestkanten klarte aldri å komme i nærheten av å true Vålerenga-keeper Hannah Seabert.

Hjemmelaget i førersetet

Andre omgang startet på mange måter der den første sluttet. Hjemmelaget fikk mer og mer kontroll på kampen. De store sjansene skulle imidlertid, akkurat som i starten på første omgang, glimre med sitt fravær.

Etter 70 minutter skulle hjemmelaget doble ledelsen etter en godt slått corner fra Andrine Tomter får midtstopper Ingebjörg Sigurdardottir headet ballen inn foran mål. Der får den serbiske midtbanemotoren Dejana Stefanovic en tå på ballen, og hjemmelaget kan øke ledelsen.

Derfra og inn så ikke Jack Majgaard Jensens spillere seg tilbake og kunne med stor sikkerhet trygge inn sesongens første trepoenger.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.