— Det er skadene i sammenheng med alkoholbruk på natten som bekymrer oss mest, sier overlege ved Oslo skadelegevakt, Henrik Siverts.

Ulykker med elsparkesykkel i Oslo doblet siden ifjor: Halvparten skader seg nattestid i fylla

En rapport fra Oslo skadelegevakt viser en dobling i antall skadde fra i fjor. Nesten alle disse ulykkene skjedde om natten, og der fredag, lørdag og søndag er de verste dagene.

Publisert

Av alle de 815 pasientene som skadet seg på elsparkesykkel i løpet av ett år, var 41 prosent ruspåvirket. De siste tre månedene, etter at rapporten fra Oslo skadelegevakt ble laget, har tallet økt til 50 prosent.

— Det er skadene i sammenheng med alkoholbruk på natten som bekymrer oss mest, sier overlege ved Oslo skadelegevakt, Henrik Siverts.

Rapporten fra legevakta er bestilt av Statens vegvesen og Helsedirektoratet.

— Behov for konkrete retningslinjer

— Dette er store og alvorlige tall som bekymrer oss, og som viser at det er behov for mer konkrete retningslinjer for el-sparkesykler, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Rita Aarvold.

— Når hele undersøkelsen foreligger, skal vi gå gjennom resultatene og vurdere hvilke tiltak som er nødvendige og hensiktsmessige. Dette vil vi også gjøre i samarbeid med andre aktører som jobber med trafikksikkerhet, sier Aarvold i en pressemelding.

Oslo skadelegevakt har gjennomført en studie av alle skader behandlet ved legevakten relatert til sykkelulykker. Skader relatert til bruk av el-sparkesykler ble inkludert i studien fra og med 1. april 2019 til 31.mars 2020.

Denne rapporten er en foreløpig rapport om kun el-sparkesykkelskadene.

Det vil i løpet av høsten 2020 bli utarbeidet en fullstendig rapport fra sykkelstudien gjennomført i 2019-20.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS