Slik er det planlagt at Construction city på Ulven blir seende ut.
Slik er det planlagt at Construction city på Ulven blir seende ut.

Ett steg nærmere Construction city på Ulven. Skal huse 5.000 arbeidsplasser

Forrige uke ble rammesøknaden for eiendomsprosjektet Construction City på Ulven formelt ble sendt inn til Oslo kommune. — Vi er er et skritt nærmere byggestart, forteller prosjektleder Gunnar Irby.

Publisert

Construction City vil huse alt fra små til store aktører innen bygg og anlegg, som alle vil være tilknyttet den allerede etablerte næringsklyngen.

Næringsbygget på Ulven blir på omkring 80.000 kvadratmeter og skal ha plass til opptil 5.000 arbeidsplasser, heter det i en pressemelding. Bak prosjektet står OBOS, Betonmast og AF Gruppen, som alle planlegger å flytte sine hovedkontorer dit i 2024.

Hovinbyen kan huse 100.000

Området på Ulven er en del av Hovinbyen, en utbygging som startet med Ensjø og Løren. Innenfor planområdet Hovinbyen bor det i dag over 40.000 mennesker. Men plan- og bygningsetaten har tidligere anslått at det innen 2030 kan bo 100.000 mennesker i Hovinbyen.

— Det er viktig for oss at Ulven skal være et godt sted å både jobbe og bo, sier prosjektleder Gunnar Irby i Construction city.

Construction city på Ulven slik det ble presentert i 2018.
Construction city på Ulven slik det ble presentert i 2018.

I pressemeldingen står det at prosjektet også er planlagt med undervisningsfunksjoner, konferansesenter, fasiliteter for helse og trening og sosiale arealer for servering og kultur.

— Ser frem til å sette spaden i jorda

Construction City Clusters daglige leder, Benedicte T. N. Økland, er glad for at prosjektet skrider fremover, og trekker frem at dette er et stort og viktig steg for sammen å utvikle fremtidens bygg-, anleggs- og eiendomsnæring.

— Eiendomsprosjektet er viktig for næringsklyngen, ikke bare er det en mulighet til å teste, lære og utvikle kunnskap, men det vil også bli et viktig hjem for vår klyngeaktivitet. Nå ser vi frem til at vi forhåpentligvis kan sette spaden i jorda om ikke så alt for lenge, og ta fatt på et svært spennende arbeid.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.