Leder i bydelsutvalget i St. Hanshaugen bydel, Ingrid Randisdatter Fjellberg (MDG), er en av initiativtakerne bak informasjonsmøtet om Veterinærhøgskolen-tomta.

Nå blir det befaring og informasjonsmøte om midlertidig aktivitet på Veterinærhøgskolen-tomta

Bydelen lover Informasjon om midlertidig bruk og god tid til spørsmål når de inviterer til befaring og informasjonsmøte på Veterinærhøgskole-tomta 31. mars. Både Oslobygg KF og Bydelsutvalget stiller opp for å informere og svare på spørsmål.

Publisert

Veterinærhøgskolen flyttet fra tomta på Adamstuen i bydel St. Hanshaugen i mai 2020. Da hadde Statsbygg allerede solgt store deler av tomta til Oslo kommune, som fikk nøklene i desember i fjor.

Samtidig ble det dannet en aksjonsgruppe bestående av arkitekter, kunstnere og aktive beboere. De fant sammen etter at naboene Randi Gavelstad og Monica Boracco sto fram i VårtOslo og ønsket seg midlertidig aktivitet, liv og røre på tomta i den tiden det tar å planlegge og starte opp byggearbeidene.

Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet på Adamstuen i Oslo har flytta til Ås. Oslo kommune har kjøpt tomta og vurderer bygging av skole, flerbrukshall og bydelspark. Foto: Tore Meek / NTB

Ikke workshop. Ennå

Aksjonsgruppas mål er å skape liv på tomta. De mener midlertidig bruk av bygninger og området er viktig for nabolaget og folka i bydelen.

Det er er Oslobygg KF, bydelsutvalget i St. Hanshaugen og bydelsadministrasjonen som nå inviterer til befaring og informasjonsmøte. Oslobygg skriver i en epost til VårtOslo at det er for tidlig i prosessen å ha et innspillsmøte med workshop og medvirkning. De lover i stedet fyldig informasjon om foreslått kommunal bruk og den videre prosessen for innbyggermedvirkning til det bydelen i invitasjonen kaller «(langvarig) midlertidig bruk».

Heidi Søvold i Lindern vel, beboer Randi Gavelstad, Kristine Karåla Øren i Norske Dansekunstnere, beboer Monica Boracco, arkitekt Erik Fenstad Langdalen og arkitekt Ellen Hellsten på et av mange møter om initiativet til midlertidig aktivitet på Veterinærhøgskolen.

Adamstuen sentral

Aksjonsgruppa kommer til å ha representanter på møtet. Gruppa ønsker å bistå bydelen og Oslobygg slik at området blir brukbart for innbyggerne i påvente byrådets planer om bruk av område for skole, flerbrukshall og en bydelspark.

Nabogruppa har utarbeidet et forslag til prosjekt for tomta og bygningene som tilhører kommunen. Forslaget heter Adamstuen Sentral og legger vekt på tilgjengelighet og midlertidig bruk av bygninger til kultur og kulturtilbud.

Dette skjer 31. mars:

  • Kl 17 - 18: Befaring på eiendommen (oppmøte 16.50 ved porten inn fra Sognsveien)
  • Kl 18 - 20: Informasjonsmøte i bygg 17 med bydelsutvalget og Oslobygg KF. Bydelen lover «god tid til spørsmål og svar» i programmet.
Powered by Labrador CMS