Tullin kvartalet og St. Olavs plass 5 (i rød ring).
Tullin kvartalet og St. Olavs plass 5 (i rød ring).

St. Olavs Plass 5 skal totalrehabiliteres med opptil 1000 arbeidsplasser i åtte kontoretasjer

St.Olavs Plass 5 ligger sentralt på Tullin i Oslo og er tegnet av en av Norges fremste arkitekter. Bygget fra 1969 skal nå gjennomgå en moderne rehabilitering.

Publisert

De siste årene har bygningen huset lesesaler og læringssenter for Universitetet i Oslo. Juridisk fakultet har holdt til i bygget.

Nå skal bygget totalrehabiliteres til å inkludere åtte kontoretasjer. I tillegg skal det etableres en bedriftsrestaurant, nye garderobefasiliteter, lager, sikker innvendig sykkelparkering og rundt 30 parkeringsplasser. Rehabiliteringsprosjektet vil ha oppstart i januar 2021 og være ferdig i juli 2022.

Skanska rehabiliterer St. Olavs Plass 5 for Entra.
Skanska rehabiliterer St. Olavs Plass 5 for Entra.

Kostet 850 millioner

Entra kjøpte St. Olavs plass 5 av Aberdeen eiendom i fjor. Prisen var på 850 millioner kroner, ifølge Estate nyheter. Det er Skanska som står for oppussingen, ifølge en pressemelding.

Hver etasje er omtrent 1800 kvadratmeter inkludert fellesareal og gir dermed god fleksibilitet både med tanke på layout og deling. Bygget får et toraltareal på ca. 16.500 kvadratmeter

Bygget har i en årrekke huset juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo.
Bygget har i en årrekke huset juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo.

Arkitektonisk perle

Bygget skal oppgraderes til å møte dagens energikrav og er svært effektivt med hensyn til klimaregnskapet.

Byggets arkitekt Erling Viksjø regnes som en av Norges fremste arkitekter og en ledestjerne innen norsk modernisme. Viksjø tegnet i sin tid en rekke signalbygg, der to av de mest kjente er Høyblokka og Y-blokka i Regjeringskvartalet.

Bygget er oppført på Byantikvarens gule liste. Arven etter Viksjø blir ivaretatt og videreført med respekt. Viksjøs arbeider nyter stadig større anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.

Powered by Labrador CMS