Det var ingen i fotballnorge som ikke lot seg imponere av Skeids Abel Stensrud høsten 2021. Minst tre elitedivisjonsklubber var på jakt etter junioren. Nå forlater han Skeid og Nordre Åsen på jakt etter nye mål

Skeids stortalent Abel Stensrud har bestemt seg for klubb

Noe av det mest spennende i Oslo-fotballen sist sesong var kometkarrieren til Skeids Abel Stensrud. På tre måneder gikk han fra benkesliter til toppskårer i 2. divisjon. Nå har han valgt klubb.

Publisert

Tidligere i vinter ble det klart at Stensrud ikke ville forlenge kontrakten med Skeid, hvor han hadde amatørkontrakt.

Nå er det klart at Skeids spissvidunder, Abel Stensrud (20), skal spille for Odds Ballklubb i eliteserien neste sesong. Odds ballklubb hører til i Skien. Både Odd, Sarpsborg og seriemester Bodø/Glimt ønsket å få 20-åringen på sitt lag i 2022, ifølge TV2.

Abel Stensrud kom til Skeid fra Hasle-Løren som 14-åring da laget han spilte på ble oppløst. Allerede i 2020-sesongen var han i Skeids A-lagstropp og var med på å spille Skeid 2 opp i tredjedivisjon i 2019. I alt ble Stensrud stående med 18 scoringer på 25 kamper for Skeid 2.

Selvsikker tenåring

— Det er jeg som skal ta straffesparkene på A-laget, sa en 17 år gammel Stensrud til VårtOslo i februar 2020. Det fikk han rett i.

Det store gjennombruddet kom på høsten i fjor. Skeids toppscorer inntil da, Johnny Buduson ble skadet i kampen mot Fløy-Flekkerøy i september, og Stensrud fikk jobben med å lage målene for et opprykksjagende Skeid.

Abel Stensrud jubler etter å ha scoret på straffespark mot Odds ballklubb. Neste år trer han den hvite odd-drakta over hodet.

Spioner på tribunen

Den jobben gjorde han så godt at det gikk gjetord om det i hele fotballnorge, og fotballagenter og elitedivisjonstrenere tok turen til Nordre Åsen for å ta i øyesyn den lovende spilleren. De ble ikke skuffet.

Måten han satte straffesparket mot Odd 2. var imponerende. Enda mer ellevilt var scoringsshowet i det som ble hans foreløpig siste opptreden på Nordre Åsen. Han scoret seks mål mot Rosenborg 2 og feiret som en gal for hver scoring. De seks målene bidro til at han ble toppscorer i 2. divisjon med 22 mål.

— Om Abel Stensrud kan jeg si at han arbeider godt på hver trening, og vi ser i dag at han er sulten på å lage flere mål, sa Skeids trener Gard Holme til VårtOslo etter den siste seriekampen i fjor, da det samtidig var klart at Skeid rykker opp i første divisjon.

Abel Stensrud (i midten) og Fredrik Berglie (til høyre) intervjues av Skeid medias Nora Johnsen. Stensrud forsvinner fra Skeid, mens Berglie, som også var ønsket av andre klubber, blir i Skeid.

Trist for Skeidoksene

Da det ble klart at Stensrud ikke ville spille for Skeid neste sesong, til tross for at laget rykket opp til 1. divisjon, var det mange triste ansikter blant skeidtilhengerne. Skeid har blitt kalt talentfabrikken og har mistet alt for mange unge spillere alt for tidlig de siste tiårene.

Det er ikke på det sportslige, men på det økonomiske at Skeid sliter med å holde på de beste spillerne. Men ikke alle som har forlatt Skeid har funnet det grønne gresset på den andre siden. Noen overganger har ført til benkesliting og nedturer.

I Skeid har Stensrud spilt under amatørkontrakt, og han går gratis til Odds ballklub. Ifølge Norges fotballforbunds tariffer vil Skeid få en utdanningskompensasjon på 500 000 for Stensrud.

På sine hjemmesider ønsker Skeid Stensrud lykke til videre.

Powered by Labrador CMS