Skeid er kjent for å tørre å satse på juniorer fra egne rekker. Nå flyttes juniorene Christoffer Angell og Abel William Stensrud opp på A-laget. Foto: Anders Høilund
Skeid er kjent for å tørre å satse på juniorer fra egne rekker. Nå flyttes juniorene Christoffer Angell og Abel William Stensrud opp på A-laget. Foto: Anders Høilund

Skeid sender to juniorer fra egen stall opp på A-laget. En av dem melder seg øyeblikkelig som lagets nye straffeskytter

Skeids juniorer Abel William Stensud (17) og Christoffer Angell (18) har trent med Skeids A-lag i vinter og gjort sine saker bra. Belønningen er at begge nå får kontrakt med A-stallen. Trener Gard Holme mener at begge er spillere for framtida.

Publisert

— Dette er to spennende gutter, som har imponert på trening. De har gode holdninger og ferdigheter. Dessuten har jeg fått gode referanser om dem fra folk som har fulgt dem over tid, sier Skeids nye hovedtrener Gard Holme.

Abel William Stensrud dunket inn hele 17 mål på 22 kamper for Skeid 2 i 4. divisjon i 2019. Slikt blir selvfølgelig lagt merke til.

— Han lover å skåre 20 i år for A-laget, fleiper A-lagets veteran Hassan Yusuf, på vei inn i garderoben. Garderoben er ny. Dusj og fasiliteter tilhører en divisjon eller to over de som stor her i fjor på denne tiden.

Abel William Stensrud i rødt skårer mot Nesodden i opprykksfinalen i fjor høst. Foto: Bjørnar Morønning
Abel William Stensrud i rødt skårer mot Nesodden i opprykksfinalen i fjor høst. Foto: Bjørnar Morønning

To av spissene fra fjorårets A-lag er borte. David Tavakoli hoppet over til KFUM Oslo i fjor sommer, og Johannes Nuñez gikk til Sandnes/Ulf etter sesongen. Både KFUM og Sandnes/Ulf spiller i OBOS-ligaen, ett nivå over der Skeid nå skal spille.

— Jeg spiller spiss, og hvis jeg skal erstatte noen av de to, må det bli Tavakoli, sier Stensrud. 17-åringen ser på seg selv som en hardt arbeidende spiss, med gode avslutninger langs bakken.

— Jeg er god til å ta straffespark, sier han.

På benken i siste serierunde

I bortekampen mot Raufoss i siste serierunde i fjor satt han på benken. Skeid vant kampen 5-4, og junioren verket etter å få komme inn på banen.

Stensrud kom til Skeid da laget hans på Hasle/Løren ble oppløst. Dermed følger han i fotsporene til Mohammed Abdellaoue som også kom til Skeid fra Hasle/Løren som guttespiller, før han i 2008 gikk videre til proff- og landslagsspill.

Heming er en god klubb å være i, men for to år siden ville jeg videre. Jeg forsøkte først i Lyn, men de hadde ikke plass til meg. Jeg fikk høre at Skeid satset på juniorlaget sitt og at Steffen Andersen var trener der. Slik kom jeg til Skeid, forteller Christoffer Angell.

Angell er forsvarspiller og ser seg som en framtidig midtstopper på Skeid.

Den opprykkede junioren viser god selvinnsikt når han sier at han er en god duellspiller og er hurtig og god med ballen. Han mener også at han har en styrke i at han er rolig, lugn på banen. Det er nesten ordrett hva trener Holme sier, når han blir bedt om å karakterisere attenåringen.

Konkurranse om plassene

To andre forsvarspillere Skeid har signert de siste ukene er Hans Jacob Thomsen og Keivan Ghaedamini. Angell mener at konkurranse om plassene bare vil være et gode og vil tvinge fram det beste av spillerne.

Skeidspillerne Mesut Can (rødt, bak) og Johnny Buduson (foran i rødt) får nye lagkamerater neste sesong. Foto: Bjørnar Morønning
Skeidspillerne Mesut Can (rødt, bak) og Johnny Buduson (foran i rødt) får nye lagkamerater neste sesong. Foto: Bjørnar Morønning

Christoffer Angell spilte, som Abel Stensrud, på Skeid 2 i fjor. Der fikk han møte voksne menn. For å bedre fysikken lover Angell å bygge mer muskler før neste sesong. Det kan trengs når han trer inn i norsk toppfotball, mener han.

Hovedtrener Gard Holme mener at Angell, med sin spilleforståelse og disiplin vil kunne etablere seg på A-laget på sikt.

Mer intense treninger

— Stensrud er en ganske annerledes type spiller. Han er en hurtig og arbeidsom spiss og har gode avslutninger. Også er han en spiller for framtida, men det kan skje at han tar steget inn i førsteelleveren allerede i år, sier Holme.

Skeidspillerne opplever i disse dager et nytt treningregime. Det er kortere og mer intense treninger enn under Tom Nordlie, som trente laget i nesten fire hele sesonger.

Første treningskamp er mot nabo Kjelsås 1. februar i Lillestrømhallen kl. 11.00.

Powered by Labrador CMS