1.divisjon,OBOS-ligaen byr på både gamle klassikere og lokaloppgjør i 2022
1.divisjon,OBOS-ligaen byr på både gamle klassikere og lokaloppgjør i 2022

Slik ser serieoppsettet ut for Skeid. Åpner mot Stabæk, Kongsvinger og Brann

Her er det bare å glede seg, mener trener Gard Holme. Men at kampene stort sett skal spilles på ukedager gjør det vanskelig for supporterne å følge laget på bortekampene.

Publisert

Nyopprykkede Skeid åpner med hjemmekamp mot Stabæk mandag 4. april. Stabæk rykket ned fra elitedivisjonen etter forrige sesong.

Deretter er den neste hjemmekampen først 19. april, mot Brann, som også rykket ned i 2021. I mellomtiden møter torshovlaget Kongsvinger borte. I det hele tatt ser sesongåpningen tøff ut for Gard Holmes utvalgte.

De aller fleste kamper er satt opp på mandager eller tirsdager. Stor interesse bør det være for kampene mot byrival KFUM. Bortekampen går på Ekeberg 30. mai, og returkampen på Nordre Åsen 29. august.

Gard Holme har hatt stor suksess med Skeid. Nå går han inn i sin tredje sesong som hovedtrener og møter mange lag de tidligere bare har sett på TV.
Gard Holme har hatt stor suksess med Skeid. Nå går han inn i sin tredje sesong som hovedtrener og møter mange lag de tidligere bare har sett på TV.

Gjensyn med tidligere skeidspillere

En håndfull av spillerne i KFUMs førsteellever har en kortere eller lenge fortid i Skeid. Sist ut med klubbytte var Simen Hestnes. Etter tre sesonger i Skeid gikk han til KFUM i vinter.

Et annet interessant nabooppgjør blir mot Grorud. Da kan det bli et gjensyn med Hassan Yusuf. Han spilte åtte sesonger i den rød skeiddrakta før han i 2021 byttet til Groruds gule drakt.

Andre tidligere Skeidspillere som kommer på besøk denne sesongen er blant annet keeper Idar Nordby Lysgård, som skal spille for Åsane, og Fredrikstad-spillerne Ayoub Aleesami og Taofeek Ismaheel.

Fredrikstad mot Skeid, en klassiker

— Oppsettet ser veldig bra ut. Spennende med mye storklubber i starten, og morsom 16. mai kamp mot FFK i Fredrikstad. Det er en fin spredning på derbykampene. Det er bare å glede seg nå, sier Skeids trener, fredrikstadgutten Gard Holme.

Oppgjørene mellom Skeid og Fredrikstad var i mange tiår noe av det største i norsk fotball. 19. september kommer FFK på besøk til Nordre Åsen.

Gabriel Andersen, er han den neste storscoreren i Skeid?
Gabriel Andersen, er han den neste storscoreren i Skeid?

TV-rettigheter trumfer supportere

— Som en supporter som liker å følge laget både på borte og hjemmebane er dette oppsettet håpløst. Når bortekampene går på hverdager, blir det vanskelig med arbeidstiden. Det går selvfølgelig med bortekamper i Fredrikstad og Mjøndalen, men lag lenger unna blir vanskelig, sier tidligere leder for Skeidoksene, Kim Aarlie Larsen.

Larsen mener at hensynet til TV-rettigheter går foran supporterne i prioritet hos Norges Fotballforbund når seriene blitt satt opp.

— Slikt får vi bare leve med, og heller ta en feriedag om vi må, sier Larsen. Også han ser spesielt fram mot møtet med FFK 16. mai

Tabelloppsettet

Slik er første del av sesongen i 1. divisjon, OBOS-ligaen satt opp:

Mandag 4. april Skeid- Stabæk

Mandag 11. april Kongsvinger- Skeid

Tirsdag 19. april Skeid- Brann

Mandag 25. april Start- Skeid

Søndag 8. mai Skeid- Mjøndalen

Mandag 16. mai Fredrikstad -Skeid

Mandag 23. mai Skeid- Stjørdals-Blink

Torsdag 26. mai Skeid- Sandnes Ulf

Mandag 30. mai KFUM Oslo- Skeid

Mandag 20. juni Skeid- Sogndal

Søndag 26. juni Raufoss- Skeid

Søndag 3. juli Skeid- Grorud

Torsdag 7. juli Ranheim- Skeid

Mandag 11. juli Skeid- Bryne

Mandag 18. juli Åsane- Skeid

Siste seriekamp i 2022 blir bortekampen mot Stjørdals-Blink lørdag 29. oktober.

Powered by Labrador CMS