Skeid og Skeidoksene venter seg mye av Marcus Melchior denne sesongen. Lørdag satt den første skåringen fra spilleren som kom fra Vålerengen 2 i løpet av vinteren

Skeid tilbake på sporet etter at de slo RBK2 etter en feiende flott andre omgang

Uten toppskårer Johnny Buduson i lagoppstillingen kunne det se tynt ut for Skeid, men ungguttene Marcus Melchior (20), Gabriel Andersen (22) og Abel Stensrud (19) fikset skåringene.

Etter tapet for Arendal i serieåpningen måtte RBK2 beseires skulle laget henge med i toppen av Post Nord ligaen. Skeid reiste på besøk til Rosenborg i Trondheim uten sin faste toppskårer Johnny Buduson.

Uten Buduson på topp var det andre spillere som måtte stå for skåringene. I første omgang headet Marcus Melchior inn sitt første mål for Skeids A-lag til 1-0 for bortelaget. Skeid var heldige at ikke Rosenborgs reserver fikk ballen i nettet. I en periode i første omgang gynget det mistenkelig i Skeids forsvar, og tre ganger ble keeper Anders Gundersen reddet av at ballen traff tverrliggeren.

God andre omgang

Utover i andre omgang kunne vi begynne å kjenne igjen slik Skeid spilte i fjor. Laget viste mer bevegelighet, og ballen gikk hurtig mot motstanderens mål. Med underholdende spill kom Skeid til sjanse på sjanse i andre omgang.

Gabriel Andersen var sikker fra straffemerket mot RBK2

0-2 kom på straffespark etter at kaptein Fredrik Berglie ble felt. Gabriel Andersen tok straffesparket. Også for Andersen dreide det seg om det første målet for Skeid i en obligatorisk kamp.

En sesong på benken

Mange i Skeid har ventet og ventet på at Abel Stensrud skulle få slippe til i kamp. Allerede under Tom Nordli i 2019 var han på benken, uten å få komme inn på banen. I fjor kom han inn ett minutt før slutt i en kamp, og rakk ikke annet enn å pådra seg et gult kort.

Etter 71 minutter i Trondheim fikk han sin skikkelige A-lagsdebut. Etter tre minutter på banen fastsatte han sluttresultatet til 0-3.

Abel William Stensrud, ung og lovende, og tålmodig

Lokaloppgjør neste

– Godt fornøyd med gjennomføringa! Vi skaper mye sjanser, og slipper oss mer løs offensivt enn mot Arendal. Litt rusk i maskineriet defensivt en periode i første omgang, men vi får justert på det, og har full kontroll derfra og inn. Nå er vi klare for derby mot Kjelsås i neste runde, sa trener Gard Holme til Skeid media etter kampen.

Onsdag tar Kjelsås trikken ned fra Grefsenplatået for å spille mot Skeid på Obos arena Nordre Åsen. Det er ett av de få, skikkelige årlige lokaloppgjørene i Oslofotballen. Kjelsås vant sin kamp på lørdag med 3-2 over Odd2

Kampfakta:

RBK 2 - Skeid 0-3 (0-1)

SalMar-banen

26. juni 2021

Mål:

0-1 Marcus Melchior (43’) 0-2 Gabriel Andersen (straffe 50') 0-3 Abel Stensrud (74')