Firemålsscorer Synne Jensen og Vålerenga-damene lekte seg med gjestene fra Klepp hjeme på Intility arena i ettermiddag.

Makrell-fotball i solsteika da Vålerenga sendte Klepp hjem til Jæren som slakt

Syv mål og festfotball sørget for at Vålerenga fortsatt troner på tabelltoppen etter ettermiddagens hjemmemøte med Klepp.

I fjor brukte Vålerenga lørdagens gjester fra Klepp på Jæren som skurefille og rundingsbøyer. Østkantlaget ga seg ikke før det stod 7-0 på resultattavla. I ettermiddag ga ikke Vålerenga-spillerne seg resulatet før resultatet var en kopi av fjoråret.

— Dette var en veldig god kamp fra vår side. Det er alltid gøy å score mange mål, sier banens beste spiller, Janni Thomsen, til VårtOslo rett etter kampsutt.

— Vi ville ikke gi oss

Etter en kamp hvor østkantlaget var det dominerende i føste omgang og ledet 4-0 til pause, kunne kvaliteten og målkvoten tørket virkelig opp i den andre. Slik ville ikke Vålerenga-spillerne det.

— Det er lett å slippe seg ned etter en så fantastisk omgang, men vi ble enige i pausen om at det ikke skulle skje. Vi bare maler på, smiler den trivelige dansken.

Kampens store spiller, Janni Thomsen, skapte stadig problemer for et vaklevorent Klepp-forsvar.

Hun er ikke i tvil om dagens resultat kan bli viktig når sesongen sett under ett skal gjøres opp.

— Vi må bare kjøre på og fortsette å spille til dommeren blåser. Det blir jevnt helt ut, men i dag viser vi at vi har en enorm kvalitet i laget, sier Thomsen.

Hun synes det var godt å være tilbake i en mer offensiv rolle til dagens kamp.

— Det er jo kantspiller jeg egentlig er, men i Vålerenga har jeg først og fremst blitt brukt som back. Nå frister det virkelig å fortsette i denne rollen, sier Janni Thomsen.

Viser bredden i troppen

Thomsen var, ved siden av firemålsscorer Synne Jensen, kampens dominerende spiller. Med fart og dribleferdigheter skapte hun stadig problemer for gjestene fra Jæren. Kanskje var det et virkelig sjakktrekk fra hovedtrener Jack Majgaard Jensen å flytte henne høyere i banen.

— Vi vet jo hva Janni er god for offensivt og i dag gjør hun en veldig god kamp, smiler Vålerenga-sjefen.

Selv er han storfornøyd med hvordan jentene hans opptrådte ute på kunstgresset i juni-varmen.

Dejana Stefanovic fikk æren av å starte lørdagens målfest fra straffemerket i første omgang.

— Dette var en veldig bra kamp av oss og vi viser hvor god bredde vi har i stallen. Selv om vi gjør tre bytter til pause blir ikke kvaliteten noe særlig dårligere, mener Majgaard Jensen.

Nå går han og jentene inn i en periode med flere storkamper på rad. Først skal Stabæk slås borte på onsdag, før fjorårets serietoer Rosenborg kommer på besøk til Intility arena neste lørdag. Deretter venter oppgjør mot de andre ligautfordrerne Sandviken og Lillestrøm.

— Det er mange viktige kamper framover, så nå må vi se hva vi gjør med laguttakene framover. Det er viktig at vi sørger for å holde spillerne våre så friske og raske som mulig inn mot den siste kampen før ferien mot Lillestrøm, sier Jack Majgaard Jensen.

Endringer ga frisk start

Etter en serieåpning hvor det offensive spillet ikke har sittet like godt som under den fantastiske fjorårssesongen, var det tydelig at tiden siden den noe heldige seieren mot Arna Bjørnar i midtuka er brukt godt på Valle. Fra start varslet hovedtrener Majgaard Jensen en formasjonsendring fra 4-2-3-1 til 4-3-3 og flere endringer i spillermateriellet.

Endringene gjorde at danske Janni Thomsen ble flyttet fram fra høyreback til høyre kant og Synne Jensen fikk årets første start som ren spiss.

Og rett fra start skulle det vise seg at endringene skulle ha en positiv effekt på hjemmelagets angrepsspill. Etter flere småfarligheter kommer Thomsen, etter ni minutter, på vei igjennom Klepp-forsvaret før hun blir tacklet ulovlig. Dommer peker kontant på straffemerket og fra elleve meter er Dejana Stefanovic sikker som banken.

Dejana Stefanovic (i midten) gratulerers etter å ha gitt Vålerenga ledelsen 1-0.

Ikke lenge etter skulle festbfotballen fra hjemmelaget fortsette. Først da en fantastisk stikker fra Stefanovic finner venstreback Andrine Tomter, som iskaldt setter inn 2-0 i keepers lengste hjørne. Så bare sekunder senere smeller Synne Jensen til og sørger for en tremåls-ledelse til hjemmelaget. Da finner Klanen det på tide å be om "tosiffra til pause."

Etter sjokkåpningen roer østkantlaget seg noe, men komer stadig frampå med noen småfarligheter foran Klepp-målet. I den andre enden av banen står amerikanske Jalen Tompkins arbeidsløs og koser seg i solsteika. Og så på overtid kommer nok et mål, og dette er kanskje "årets mål" i Toppserien så langt. Etter å ha fått balen fra Dejana Stefanovic hamrer 17-åringen Amanda Andradottir til fra nesten 30 meter og ballen fyker opp i kryset bak en sjanseløs Klepp-keeper.

Dermed kan hjemmelaget gå til pase med en velfortjent 4-0-ledelse, etter en omgang fra den øverste skuffen.

Festen fortsetter

Med en tryg 4-0-ledelse til pause, skulle en kanskje tro at hjemmelaget skulle gire ned litt i starten av andre omgang. Det ble derimot med tanken. Etter bare tre minutter fykerkampens store spiller Janni Thomsen nedover høyrekanten. Inne foran mål finner hun Synne Jensen som kontant ekspederer ballen inn i nettmaskene for sitt andre mål for dagen.

Synne Jensen og Amanda Adradottir jubler mens Klepp-spillerne fortviler i sommervarmen.

Og den tidligere Røa-sppilleren skal ikke være fornøyd med to mål for dagen, hun jakter en hattrick og den skal komme med ekspressfart. Miststopper og kaptein Stine Ballisager Pedersen slår en nydelig ball i bakrommet og alene med keeper er spissen nok en gang bombesikker og øker ledelsen til 6-0. Og knapt to minutter senere skal kveldens fjerde sitte for Jensen etter forarbeid av Rikke Nygard.

Etter det tidlige stormløpet er det bare naturlig at intensiteten hos de kongeblå faller noe. Litt lavere skuldre og mange bytter gjør at resten av omgengen ikke flyter like bra som de første 15 minuttene. Dermed blir det med dyv scoringer i sommervarmen og sluttresultatet blir kkurat det samme som da Klepp var på østkant-besøk forrige sesong.

KAMPFAKTA

Vålerenga - Klepp =7-0 (4-0)

Intility arena

211 tilskuere

Gult kort: Rikke Marie Madsen (VIF)

1-0 Dejana Stefanovic (str, 10), 2-0 Andrine Tomter (18), 3-0 Synne Jensen (19), 4-0 Amanda Andradottir (45+1), 5-0 Jensen (48), 6-0 Jensen (54), 7-0 Jensen (56)

Vålerenga (4-3-3): Jalen Tompkins - CJ Bott, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir (Camilla Huseby i 45min), Andrine Tomger - Rikke Nygard, Dejana Stefanovic (Ylinn Tennebø i 45min), Amanda Andradottir (Stine Brekken i 18min) - Synne Jensen (Elise Thorsnes i 40min), Celin Bizet Ildhusøy (Rikke Marie Madsen i 45min), Janni Thomsen.

Klepp (5-4-1): Kathrine Ø. Larsen - Helene Brovh, Emma Braut Brunes, Ingeborg Skretting (Heidi Byberg i 5min), Julie Austdal, Cecilie Mjelde (Ine Tveit i 50min) - Marie Andersen (Miriam Byberg i 5min), Mille Aune, Sofie Bjørnsen (Kaja Karlseni 25min), Marie Yasmine Alidou D'Anjou - Ingrid Nødland (Erin Greening i 25min).

Vålerengas beste spiller - Janni Thomsen: Flyttet fra back til kant. Utfordrer på fart og skaffer straffe. Et konstant uromoment for Klepp-forsvaret kampen igjennom. En enorm kamp gjennom samtlige 90 minutter.