Reiseplanleggeren på nett ligner nå mer på reiseplanleggeren i Ruter-appen, blant annet kan du se hvor kjøretøyet befinner seg på listen over stoppesteder.

Har du lagt merke til Ruter-endringen: – Kan nok være litt uvant

– Funksjonaliteten er mye bedre, hevder Ruter.

Publisert

Ruter har endret reiseplanleggeren på ruter.no, slik at reiseplanleggeren på nett nå ligner mer på reiseplanleggeren i Ruter-appen, både i utseende og funksjon, ifølge kollektivselskapet selv.

– Nå blir reiseplanleggeren enda bedre for de reisende, med bedre kart og muligheten for å dele reisen. Det kan nok være litt uvant i starten, men funksjonaliteten i den nye reiseplanleggeren er mye bedre og gir mange flere muligheter, uttaler Eilif Swensen, leder for eksternkommunikasjon i Ruter.

Slås av

– Årsaken til at vi endrer reiseplanleggeren før nye ruter.no lanseres, er at baksystemene for den gamle reiseplanleggeren slås av 1. oktober, ifølge Ruter.

Det er, som for Ruter-appen, kartgrunnlag fra Mapbox som ligger til grunn for den nye reiseplanleggeren.

Slik ser den nye reiseplanleggeren på Ruters nettside ut.

– Det blir blant annet mulig å dele reisesøk, skjule innstilte avganger og benytte mørk modus, utdyper kollektivselskapet.

– Den største endringen

– Den største endringen er nok kartet. Hvor linjen du velger er markert i kartet, og du kan se hvor kjøretøyet befinner seg på listen over stoppesteder. Avgangstidene oppdateres automatisk, sier Eilif Swensen.

Ifølge Ruter, som felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet, har ruter.no i underkant av 40.000 besøkende daglig, hvorav rundt 27.000 benytter reiseplanleggeren.

Powered by Labrador CMS