Dette synet møtte reisende torsdag kveld.

Her skiltes det med «T-bane for tog». Ruter vet ikke hvorfor: – Skiltet helt korrekt, sier Bane Nor

Reisende møtes av denne skiltingen i retning Jernbanetoget.

Publisert

«Buss for tog» er et velkjent begrep for togreisende. Bilder tatt torsdag kveld viser på sin side skilting om «T-bane for tog» mot Jernbanetorget T-banestasjon både ved overgangen fra Oslo sentralstasjon til Vaterlandspassasjen og ved T-banens nedgang ved Oslo City i Vaterlandspassasjen.

– Dette kan være skilt som ble satt opp i forbindelse med togavvik tidligere denne uken, opplyser kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter til VårtOslo samme kveld.

Kommunikasjonssjefen innrømmer at hun er usikker på hvorfor disse skiltene henger oppe.

Senest onsdag ettermiddag var det forsinkelser og innstillinger i togtrafikken som følge av togstans på Drammenbanen.

Skiltene i Vaterlandspassasjen torsdag kveld.

– Det er ingen grunn til at skiltene skal være oppe nå, og vi vil følge opp med ansvarlige for skiltingen slik at disse fjernes, avslutter Ruters kommunikasjonssjef.

– Henvises til T-bane

Presseansvarlig Anne Kirkhusmo i Bane Nor kan fredag formiddag imidlertid informere om hvorfor skiltene henger der.

– De aktuelle skiltene er Bane Nor sine og henger aktive nå fordi vi gjennomfører planlagt arbeid på Gjøvikbanen. For reisende til/fra stasjonene Tøyen, Grefsen og Nydalen henvises det til T-bane og dermed er det skiltet til T-banen, forklarer hun.

«T-bane for tog» står det med pil i retning Jernbanetorget T-banestasjon.

– Henvises også til minibuss

– Videre så henvises også reisende til Kjelsås, Snippen og Movatn til T-banen til Nydalen for overgang til minibuss for tog på Nydalen som kjører videre til Movatn, utdyper hun. 

– Det er dermed reisende fra totalt seks stasjoner på Gjøvikbanen som hele perioden frem til 24. august skal benytte T-bane for å komme seg frem, og derfor er det skiltet opp helt korrekt med T-bane for tog på disse skiltene som eies av Bane Nor, avslutter Kirkhusmo.

Powered by Labrador CMS