DEBATT

På toppen av St. Hanshaugen-parken ligger det hyggelige serveringsstedet Utendørs.
På toppen av St. Hanshaugen-parken ligger det hyggelige serveringsstedet Utendørs.

- Vi i Oslo FpU vil senke aldersgrensen for servering av alkohol til 16 år, så det blir lettere å få sommerjobb

— Til tross for Oslos enorme serveringsbransje, er det vanskelig å finne jobb hvis man ikke har fylt 18. Derfor vil Fremskrittspartiets Ungdom senke alderen for servering av alkohol til 16 år, skriver FpUs Audun Greve.

Publisert

Det er sommer, og mange unge leter etter sin første sommerjobb. Jeg husker godt hvor vanskelig det var å bli ansatt som 16-åring.

De fleste jobber i matbutikk eller spisesteder var helt ute av bildet fordi jeg ikke kunne jobbe i kassa. Disse utgjør de fleste jobber for unge, og jeg tror derfor mange kan kjenne seg igjen i min opplevelse.

— Øker sjansene for dyrebar erfaring

Det er ingenting som tyder på at å selge øl i kassa på Kiwi gjør deg til tung alkoholiker

Det aller vanskeligste med arbeidsmarkedet er nemlig å komme seg inn på det. Heldigvis ble jeg til slutt ble ansatt, men det er fremdeles mange unge som sliter fordi de ikke har noen arbeidserfaring å vise til når de først fyller 18.

Hvis man senker serveringsalderen, vil man gi flere unge muligheten til å få dyrebar arbeidserfaring som vil komme til nytte senere.

— Flere ambisiøse unge vil få muligheten

Noen vil se på dette forslaget som naivt. Derimot er det i realiteten liten grunn til å bekymre seg.

Det er ingenting som tyder på at å selge øl i kassa på Kiwi gjør deg til tung alkoholiker. Imidlertid vil det gi flere muligheter til ambisiøse unge som ønsker å tjene litt ekstra i ungdomstiden.

Det er altfor vanskelig å få sommerjobb i Oslo, og derfor må vi hjelpe unge å komme seg inn på arbeidsmarkedet.

Av den grunn vil Fremskrittspartiets Ungdom senke aldersgrensen for servering av alkohol til 16, for å gjøre det lettere å få seg jobb som ungdom.

Powered by Labrador CMS