Vann- og avløpsetaten sier at store deler av Oslos befolkning må koke alt vannet de skal putte i munnen i tiden fremover.

Flere Oslo-bydeler bes koke drikkevannet

– Dette kan gjøre mennesker syke, og for sikkerhets skyld ber kommunen derfor alle som befinner seg innenfor området om å koke vannet.

Publisert

Kokeanbefalingen fra vann- og avløpsetaten gjelder for bydelene Søndre Nordstrand, Nordstrand og Østensjø og deler av Nordre Follo kommune.

Rundt 100 000 innbyggere berøres av kokeanbefalingen.

Årsaken skal være funn som kan indikere forurensing i rutineprøver av drikkevannet ved Skullerud vannbehandlingsanlegg.

Kok vannet

– Dette kan gjøre mennesker syke, og for sikkerhets skyld ber kommunen derfor alle som befinner seg innenfor området om å koke vannet, skriver de i en pressemelding.

Beboerne i bydel Søndre Nordstrand, og deler av Nordstrand og Østensjø fikk torsdag ettermiddag SMS fra Oslo kommune, med anbefaling om å koke drikkevannet.

Alle berørte har fått varsel på SMS.

Anbefalingen gjelder fra og med torsdag 18. juli kl. 16:00.

Gjelder alt vann

De skriver at det innebærer at alt vann som skal i munnen må være kokt først.

– Det gjelder vann som skal drikkes, men også vann som for eksempel brukes i kaffetrakter, til å lage isbiter med eller til å pusse tenner.

De skriver at det er for tidlig å si noe om når kokeanbefalingen vil bli opphevet. Det tidligste mulige tidspunktet er mandag 22. juli, men det forutsetter at vannprøvene de neste dagene ikke viser tegn til forurensning.

Powered by Labrador CMS