DEBATT:

Vålerenga ishockey ble seriemestre i 2019, i år endte det på tredjeplass.
Vålerenga ishockey ble seriemestre i 2019, i år endte det på tredjeplass.

Game over for ishockey denne sesongen. Hva skjer nå?

Hva skjer med kvalifiseringsspillet i ishockey? Og hva skjer med økonomien i klubbene?

uBHver sesong har sin ende, enden på denne vil huskes lenge. Ikke på grunn av de sportslige kvalitetene eller mangel på slike. Nei, den vil huskes for at den endte uten sluttspill og kvalifiseringsspill på grunn av koronavirusets herjing.

Onsdag denne uken kom beskjeden fra ishockeyforbundet om at all aktivitet innstilles, avlyses. Det kåres ingen Norgesmester i 2020. Det eneste som gjenstår er bestemme hva som skal skje med kvalifiseringsspillet.

Mitt tips er at Get-ligaen 2020/21 går med de ti lagene som utgjorde Get-ligaen 2019/20. Lagene som skulle deltatt i kvalifiseringen fra 1. divisjon er per definisjon ikke sportslig kvalifisert, mens de to nederste i Get-ligaen ikke har fått sine plasser utfordret.

Storhamars spøkelse

Tirsdag pushet Storhamar kraftig på for å få startet opp sluttspillet under påskuddet at de ville tape millioner hvis så ikke skjedde. De ville stappe 6500 bønder inn i siloen på Hamar for å få penger til å dekke over at de sannsynligvis sitter på en gjeldsbombe de ikke klarer håndtere uten sluttspill.

Og utover torsdagen kom meldinger om hodeløs pengebruk og at konkursspøkelset lusker i kulissene. Truer. Spøkelset hvisker seks millioner minus.

Seks millioner de ikke har.

Rammer nesten alle lag

Vi skal ikke godte oss over Storhamars problemer, men de har kommet i stand fordi de har budsjettert med semifinaler i sluttspillet og så kjørt på og brukt penger som fulle sjømenn. Uten de pengene semifinale ville gitt, klarer de ikke betjene gjelden.

Bad move å regne inn semifinalepenger før semifinalene faktisk er spilt.

Men det er ikke lenge siden vi var der selv. For dette går i sykluser for nesten alle lag i Get-ligaen.

Men hvorfor er det sånn?

Går nesten alltid galt

Hvorfor synes det som om norske ishockeyklubber, minus Stavanger Oilers, lever i kortere eller lengre sykluser hvor de med nødskrik slipper å bli dyttet inn døra hos Namsmannen?

Alle i ligaen ønsker enten edelt metall eller fornyet kontrakt. Det koster. Noen satser og gambler, og det gå nesten alltid galt. Det er faktisk så enkelt.

Jeg har sagt det før; norske ishockeyklubber må sette tæring etter næring.

Seriøst.

Veien opp er en fest

Så får de heller bygge seg sakte opp mot toppen, og det kan være vel så morsomt når man gjør det sammen. Jeg har selv vært med Vålerenga fotball ned i 1. divisjon et par ganger. Selve veien ned er blytung. Veien opp var en fest – fordi vi gjorde det til en fest.

Vi klarer oss fiin-fint uten Storhamar et par år.

God natt, Vålerenga. Hvor hen du er…

Les flere overblikk her.