Skinnesliping vil foregå over store deler av byen de kommende fem ukene i sommer, opplyser Sporveien.

Sporveien sliper trikkeskinner på nattestid i sommer. Beklager støyen det kan medføre

— Gjennom sommerukene vil det bli skinnesliping av byens trikkespor, for å vedlikeholde skinnene og i størst mulig grad redusere støy fra trikken, opplyser Sporveien.

Publisert

— I løpet av de nærmeste fem ukene vil utvalgte deler av trikkenettet bli slipt ved hjelp av en skinnesliper. I praksis gjøres dette ved hjelp av en maskin som kjører langs trikketraseen og samtidig sliper sporene, opplyser Sporveien.

Hvert år gjennomfører Sporveien sliping av trikkeskinnene som et nødvendig vedlikeholdstiltak, for å redusere støy og slitasje.

— Beklager ulemper arbeidet medfører

Årets arbeider starter denne uken, nærmere bestemt i Grefsenveien ovenfor Storokrysset, mellom Storo og Glads vei.

Når skinneslipingen ovenfor Storo er ferdig står nye strekninger for tur.

— I løpet av sommeren skal det også slipes skinner mellom Jernbanetorget og Rikshospitalet, mellom Solli og Skøyen, og Sørli og Kastellet. I tillegg til noe skinnesliping i sentrum og over Briskeby, skriver Sporveien.

— Arbeidet med skinnesliping må nødvendigvis utføres om natten når trikken er ute av drift. Skinnesliperen kan periodevis generere noe støy, men arbeidet er ikke å anse som sterkt støyende. Vi beklager eventuelle ulemper som arbeidet medfører, opplyser Sporveien.

Powered by Labrador CMS