15 000 arbeidstimer, fordelt på 150 arbeidere og 4000 tonn ny ballast og fem kilometer med kabler måtte til for å få t-banen på skinner igjen på de aktuelle strekningene.

T-banen er tilbake på skinner mellom Majorstuen–Sognsvann og Majorstuen–Nydalen

Etter drøye tre uker med omfattende oppgradering mellom Blindern og Ullevål og buss for bane, er T-banen tilbake.

Publisert

Sporveien startet vedlikeholdsarbeidet 3. juli og siste arbeider ble utført natt til onsdag 27. juli.

Det har gått med 15 000 arbeidstimer, fordelt på 150 arbeidere. Det er lagt 4000 tonn ny ballast og fem kilometer med kabler. Sporveien har byttet sviller og skinner og installert seks nye sporveksler, opplyser Sporveien i en pressemelding.

Stasjoner er utbedret

På Holstein og Ullevål stadion T-banestasjoner er avstanden mellom tog og plattformkant utbedret.

— Målet med arbeidet har vært å forlenge levetiden på dagens infrastruktur, sikre en mer stabil drift og tilrettelegge for økt kapasitet i årene fremover. I tillegg vil arbeidene føre til at det blir mindre støy for dem som bor nær stasjonsområdene, sier banesjef for T-banen Thor Georg Sælid i Sporveien.

Takk for tålmodigheten

— Vi er veldig glade for arbeidende som er gjort og takker alle som har stått på gjennom sommeren for å sørge for at de reisene får en driftssikker T-banestrekning å komme tilbake til. Tusen takk for tålmodigheten til alle som har vært berørt av arbeidene, både reisende med T-banen og naboer i området, sier Sporveiens Thor Georg Sælid i pressemeldingen.

Ferdige og nylagte spor ved Ullevål stadion.
Powered by Labrador CMS