Skeid ledet nesten helt inn mot Ull/Kisa, men det er tilsynelatende helt umulig å vinne en kamp på Intility arena. Foto: Anders Vindegg

Skeid kollapset på overtid og ga Ull/Kisa seieren. Torshovlaget har fem poeng opp til kvalikplass

Skeid tok et langt steg i retning nedrykk og spill på nivå tre etter tap mot Ull/Kisa. Det begynte imidlertid bra. Første omgang var noe av det aller beste Skeid har prestert i år.

— Det er ikke noe å si nå. Jeg er ikke skadet, bare sliten, veldig sliten, sa Skeids spiss Mesut Can etter kampen.

Can var tilbake etter skade, og var sterkt delaktig i 1-0 skåringen til Skeid.

Kampfakta:

OBOS-ligaen Intility arena

Skeid - Ullensaker/Kisa 1-2 (1-0)

14min 1-0 Buduson

89min 1-1 Hagerup

93min 1-2 Diomande

Gule kort: Mahnin og Aleesami, Skeid Garnås og Ranger Ull/Kisa

Skeids lag: Nordby Lysgård- K Skogsrud, T Skogsrud, Aleesami, Amrani - Mahnin, Yusuf, Ezeh - Can, Buduson, Nuñez

Innbyttere: 60. min Pettersen inn for Buduson. 71 min Peter Michael inn for Can. 80 min Andresen inn for Yusuf

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

Han ble byttet ut etter 71 minutter, og fra benken fikk han se et Skeid-lag som ble malt i stykker, og på overtid gikk helt i oppløsning.

Skeid-trener Tom Nordlies ansiktsuttrykk beskriver det meste. Et nytt surt tap på overtid. Assistenttrener Morten Berre (til v.) ser heller ikke ut som om han morer seg. Foto: Anders Vindegg

Etter 87 minutter av kampen får Ull/Kisa et tilsynelatende billig frispark 20 meter fra Skeid-målet. Etter litt fram og tilbake blir det keeper Stefan Hagerup som skal ta ta det.

Klokka viser 89 minutter i det han klinker ballen i mål, helt oppe i krysset til høyre for keeperkollega Idar Nordby Lysgård. Dermed sto det 1-1 med bare ett minutt igjen av ordinær tid.

Og i løpet av tillagt tid får Ull/Kisa ett mål til. 2-1 skåringen fikk ullensakerlagets Vamouti Diomande sette inn.

God første omgang av Skeid

Skeid hadde keeper Idar Nordby Lysgård tilbake i mål etter skade. På plass i midtforsvaret var Kim Skogsrud, og Mesut Can var frisk nok til å bli satt opp som midtspiss.

Ikke før hadde dommer Muhammad Usman Aslam blåst i gang kampen før Skeid gikk i angrep. De første tjue minuttene var Ull/Kisa knapt over midtstreken. Etter seks minutter skyter Johannes Nuñez, men skuddet blir blokkert. Sju minutter, Nuñez igjen, skudd. Reddet på streken denne gang. Ni minutter, skudd Can, keeper redder mesterlig.

Etter 15 minutter satt endelig 1-0 til Skeid. Charles Ezeh slår en lang ball opp mot Jonny Buduson som vinner hodeduellen, og ballen går til Can som veggspiler seg gjennom Ull/Kisa forsvaret med Buduson til sistnevnte står på blank goal og kan skåre lett. Årets flotteste angrep.

Fra flott fotball til kaos

— I natt drømte jeg at Skeid leda 1-0 etter første omgang. Så våkna jeg, fortalte en av de trofaste Skeid-tilhengerne i pausen.

Det var kanskje like greit at han våknet, for andre omgang utviklet seg til et mareritt.

På slutten av kampen fikk tilsynelatende Ull/Kisa stadig flere spillere på banen. Her er Skeids Moa Mahnin i kamp med et par av de. Foto: Anders Vindegg

Ut over i andre omgang virket det som om gjestene fra Øvre Romerike stadig fikk flere spillere på banen. De løp mer, og de vant stadig flere dueller enn de rødkledte bygutta ute på kunstgresset.

Kanskje var det frykten for å tape som ble for stor for Skeid, for jo lenger ut i kampen det skred, jo mindre hang Skeid sammen som et lag. Lange baller ut fra forsvaret ble til slutt det eneste de kunne bidra med. Det holdt ikke.

Godt med tilskuere på gratiskamp

Skeids sponsorer og tilhengere betalte til sammen for 165.000 kroner for billettene.

823 tilskuere fikk sponset søndagsunderholdningen sin. Og det er blant de høyeste tilskuertallene etter at Skeid måtte over på Vålerengas Intility arena for å spille sine hjemmekamper.

Skeidspillerne var veldig skuffet, etter kampen. Nesten apatiske. Enda en gang hadde seieren glippet i sluttsekundene.

Trener Tom Nordlie var også skuffet, men ikke utslått. Det faktum at to av de tre vanskelige gjenstående kampene er på bortebane kommenterte han glatt at laget hans "aldri spiller hjemme".

Skeids supportere, Skeidoksene fortjener ros for aldri å miste trua, og aldri i skuffelsen vende seg mot sitt eget lag. De sang til siste sekund.