Trener Ronny Deila og Vålerenga er bare seks poeng unna kvalikplass i eliteserien etter 2-0 tapet for Stabæk. Foto: Christian Boger

Ronny Deila og VIF med 11 strake kamper uten seier. Vålerengas krise bare fortsetter og fortsetter

— Vålerenga går bare nedover, mens vi bare går oppover, sier Stabæks midtstopper Andreas Hanche-Olsen til tv-kanalen Eurosport etter 2-0 seieren på Intility.

For nøyaktig 30 år siden, i 1989, raste Vålerenga fra bronseplass til kvalik etter ni tap på rad. Nå er det riktignok ikke like ille i 2019, men tapet for Stabæk er den 11. kampen på rad uten seier for trener Ronny Deila og hans mannskap.

Og hadde Andreas Hanche-Olsen og Stabæk scoret ett mål til, ville bærumslaget passert Vålerenga på tabellen med bedre målforskjell. Nå ligger VIF på nienplassen med ett mål mer enn Stabæk.

Vålerenga – Stabæk 0-2 (0-2). Mål: 0-1 Sammy Skytte (6), 0-2 Luc Kassi (17).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue. Gult kort: Aron Dønnum, Vålerenga. Rødt kort: Aron Dønnum.

Seks poeng ned til kvalikplass

Lite stemte for Ronny Deilas menn på hjemmebane lørdag kveld. For med tap mot Stabæk står Vålerenga fortsatt uten seier i serien siden begynnelsen av juli.

Laget som før sesongen drømte om medaljer må istedenfor begynne å se bakover på tabellen. Seks poeng skiller ned til kvalifiseringsplass, og lagene bak har i tillegg én kamp til gode.

Vålerenga og Bård Finne hadde flere muligheter til både å redusere og utligne. Men Stabæk taklet presset og kapret tre poeng. Foto: Christian Boger

Stabæk fikk starten de drømte. Allerede etter fem minutter spilt fikk Sammy Skytte to sjanser og på skudd nummer to satt den. Dermed sikret Skytte bortelaget en tidlig ledelse, samtidig som han scoret sitt første mål på hele to og et halvt år.

— Skjønner ikke hva vi driver med

Til Vålerengas store fortvilelse økte bortelaget ytterligere noen få minutter senere. Etter en målgivende pasning fra Daniel Braaten stupte Luc Kassi ballen nydelig inn 2-0.

Vålerenga hadde også sine sjanser før hvilen, men også foran mål sliter de i motbakke. I pausen ga midtbanespiller Aron Dønnum klar beskjed om hva han tenkte om eget lags innsats.

Med sitt andre gule kort i det 74. minutt måtte Aron Dønnum forlate banen. Foto: Christian Boger

— Vi har alle odds mot oss. Det er ræva å slippe inn de målene. Jeg skjønner faen ikke hva vi driver med, sa han til Eurosport.

— Det var en grusom start. Vi var passive og ikke i nærheten av det vi snakket om før kampen. Vi tapte denne kampen de første 25 minuttene, sa en skuffet Ronny Deila til tv-kanalen.

Illsint Dønnum etter utvisning

Vålerenga åpnet den andre omgangen aggressivt og spilte seg til flere gode muligheter.

Matthías Vilhjálmsson var først alene med Stabæk-keeper Marcus Sandberg, men satt ballen i stolpen. Riktignok hadde dommeren blåst for offside.

Like etterpå var Vilhjálmsson frampå igjen, men ballen endte i Stabæk-keeperens hender.

Matthías Vilhjálmsson runder Stabæk-keeper Marcus Sandberg, men linjedommer (til v.) står med flagget oppe og markerer for offside. Foto: Christian Boger

Også Bård Finne hadde gode muligheter for hjemmelaget, men nok en gang ville det seg ikke for Vålerenga.

Et drøyt kvarter før slutt ble vondt til verre. Da pådro Dønnum seg sitt andre gule kort og ble utvist. Dermed går han glipp av møtet med erkerival Lillestrøm.

TV-bildene viste en illsint Dønnum på vei inn i garderoben.

— Går på selvtilliten løs

Det kunne også blitt 3-0 til Stabæk, men Kasper Junker misbrukte den enorme sjansen han fikk i sluttminuttene.

— Rekka med dårlige resultater begynner å gå på selvtilliten vår. Vi lurer egentlig på hvor gode vi egentlig er, sier målvakt og VIF-kaptein Adam Larsen Kwarasey til VårtOslo etter kampen.

— Det er vanskelig å si hva som har skjedd. Visst har vi mistet Chidera Ejuke, men en spiller skal ikke bety så mye. Vi taper denne kampen de første 20 minuttene. Vi er ikke på i det hele tatt og står litt med lua i hånda. Sånn skal det ikke være, sier kapteinen.

— Nå får vi håpe vi er slått på når vi møter Lillestrøm neste helg. Der håper jeg virkelig vi kan ta en seier, sier Kwarasey.