Fra desember skal SJ kjøre fem tog hver vei mellom Oslo og Stockholm. Målet er å øke frekvensen når de får utdannet flere lokomotivførere.

SJ øker antall avganger mellom Oslo og Stockholm fra to til fem

Fra søndag 11. desember blir det fem daglige togavanger i hver retning mellom Oslo og Stockholm. Nå går to tog om dagen, når det ikke er arbeid på linjen.

Publisert

Glåmdalen skriver at to av avgangene blir med hurtigtoget 3000, som skal bruke drøyt fem timer på turen mellom hovedstedene. Reisetiden på de andre avgangene skal bli i underkant av seks timer.

På sikt planlegger SJ å øke avgangsfrekvensen videre.

– Målsettingen er å utvikle tilbudet i takt med at vi også utdanner flere lokomotivførere, men resultatet av det vil først vise seg neste år, sier presseansvarlig for SJ i Sverige Jonas Olsson til avisen.

Fra to til fem tog

For tiden går det to direktetog noen dager, mens det er ett eller ingen andre dager. Jonas Olson sier til NTB at det normalt skal gå to tog hver vei, men at arbeid på toglinjen skaper problemer.

– Passasjerene har kjørt mye buss, og det har vært lengre reisetider, sier han.

Han forteller at planen er å kjøre fem avganger daglig hele neste år, med unntak av en periode på sommeren hvor det også blir arbeid på toglinjen.

Powered by Labrador CMS