ungdommer jobb
Er det ikke viktigere å satse på ungdomsledigheten enn å høyere lønn til toppolitikere, spør skriibenten. Foto: Truls Baraldsnes

– Sats heller på sommerjobb for unge enn høyere lønn for toppolitikere

Er det lommeboka eller hensynet til dem som vokser opp i Oslo viktigst? Oslos penger bør gå til Oslos befolkning, ikke til dem som sitter i toppsjiktet og bestemmer.

Christine Evjen
Christine Evjen (17) er leder i Oslo Grønn Ungdom.

SV-ordfører Marianne Borgen og Aps byrådsleder Raymond Johansen får 90 prosent av statsminister Erna Solbergs lønn. Bare siden i fjor har de to Oslo-toppene fått 40.000 i lønnsøkning lyder overskriftene denne uka.

At ordføreren og byrådslederen i Oslo har gitt seg selv lønnsøkning, får det til å koke i hodene hos mange. Som medlem av et ungdomsparti som sitter i byråd er jeg dypt uenig i denne prioriteringen av befolkningens midler.

Heller enn å bruke 100.000 på lønnsøkning til allerede godt betalte politikere, kan vi bruke 100.000 kroner på å gi sommerjobber til ungdom som ikke har annet å sysle med.

Ungdomsledigheten må bekjempes

Ungdomsledighet er et stadig økende problem, og særlig unge fra lavinntektsfamilier som ikke har råd til å reise ut i feriene, har ofte lite annet å gjøre i to lange sommermåneder enn å henge på gata. Å gi ungdom en vei inn i arbeidslivet er en av de viktigste investeringene vi som samfunn kan gjøre, mye viktigere enn at Oslos byrådsleder og ordfører skal få enda litt høyere lønn.

Som byrådsungdomsparti har Oslo Grønn Ungdom stor tillit til styringen av Oslo, men en gang i blant må vi klø oss i hodet og spørre oss hva voksenpolitikerne egentlig tenker med. Er lommeboka, eller hensynet til dem som vokser opp i Oslo viktigst?

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer