Hamza Yasin, (med skyggelue og våte bukser) sa under intervjuet på Ung Metro at tunge løft var greit for ham. Det har han bevist under sommerjobben på Nordpolen skole. Her tar arbeidslaget tjue sekunders hvile til ære for fotografen. Foto: Anders Høilund

– Sagene-ungdom i sommerjobb gjør en kjempeinnsats for oss, sier rektor ved Nordpolen skole

Bydel Sagene har lykkes med å få ungdommer inn i sommerjobber. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er imponert over hva bydelen har fått til, og over arbeidsinnsatsen til tenåringene.

Publisert

Driftsleder Morten MyrmoenNordpolen skole er også raus i rosen av ungdommene som har fått sommerjobb på skolen.

— De er mye flinkere til å jobbe enn det jeg tenkte meg. Dette er ikke guttunger, de jobber som voksne mannfolk, sier driftslederen.

Guttene i Myrvolds arbeidslag setter seg ned i noen sekunder for et fotografi, så er det opp igjen. Mer jobb venter.

Intervjurunde på Ung Metro

— Vi har i alt 15 elever i sommerjobb fra bydel Sagene her på Nordpolen skole. De ble rekruttert fra møtet på Ung Metro på Bjølsen i slutten av mai, forklarer rektor Silje Nilsen.

Rektor Silje Nilsen ved Nordpolen skole sier at å ha ungdom i sommerjobb på skolen virkelig har gjort en forskjell. Foto: Anders Høilund

— Det er ikke bare på driftsavdelingen du finner sommerjobbende ungdom her nå. De er også på biblioteket, på IKT-avdelingen, på kontoret og på aktivitetskolen AKS, forteller rektoren.

— De arbeider fulle dager, og har en halv times spisepause. De har på forhånd fått vite hva som forventes av dem i en jobb. Samtidig har de fått vite hva de skal forvente av oss som arbeidsgivere, sier Silje Nilsen.

Penger fra både bydel og byråd

Gjennom vedtak i Sagene bydel har det kommet mer penger til ordningen med sommerjobb for ungdom. Allerede tidlig i vår lå det i kortene at dette kunne bli en fin sommer, både for de i alt rundt 150 ungdommene som fikk sommerjobb gjennom bydelen, og for de arbeidsgiverne som benyttet seg av tilbudet.

Driftsleder Morten Myrmoen ved Nordpolen skole ler, og innrømmer at han ikke hadde trodd at ungdommene hadde så høy arbeidskapasitet og arbeidsmoral. Inga Marte Thorkildsen svarer at det kun er en myte at ungdom er late. Foto: Anders Høilund

Elevene er fra 10.klasse til elever som nettopp har gått ut av videregående skole. Totalt skal de arbeide 60 timer hver.

Torsdag kom skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) til Nordpolen skole sammen med enhetsleder for ungdomstiltakene i bydel Sagene, Cathrin Dahl-Johansen.

— Hva tenker du er det viktigste vedd denne sommerjobben, spurte Thorkildsen Hamza Omar og Patrick Guldbrandsen som arbeidet med å gjøre i stand nettbrett til elevene  før høstens skolestart.

Hamza Omar og Patrick Guldbrandsen (i midten) forklarer skolebyråden arbeidsoppgavene de har for å sette i stand Ipads til elevene til skolestart. Foto: Anders Høilund

— Det viktigste er å skaffe seg arbeidserfaring, mente Guldbrandsen, som sikter mot en utdannelse innen IKT.

— Takket være jobben ungdom i sommerjobb gjør her nå, så får alle elever på skolen en Ipad allerede fra skolestart, sier rektor Silje Nilsen.

Vil at andre bydeler følger Sagene

— Her har bydel Sagene arbeidet godt. Jeg vil gjøre mitt for at prosjektet kan videreføres også i framtida, og vi må se på en måte hvor vi kan spre dette til andre bydeler, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen.

Sandra, Shukri og Aden, som hadde kontorarbeid, sa det samme. Det var viktig å få arbeidserfaring, å bygge opp en CV. På biblioteket stod Iptisam Warsane.

— Jeg sorterer bøkene her. Jeg kjenner igjen mange bøker som jeg selv hadde på skolen. Bøkene gir for meg mange gode minner. De er søte, smiler Warsame.

Shukri, til venstre er ferdig med videregående skole, Aden i midten er 10.klassing. Begge forteller skolebyråden hvordan de fikk sommerjobber gjennom bydel Sagene. Foto: Anders Høilund

— Å ha ungdommene her, har virkelig gjort en forskjell for oss. Det er jeg, rektor, som blir deres referanse når de neste gang skal søke på jobb, sier Silje Nilsen.

Cathrin Dahl-Johansen mente at prosjektet er viktig for ungdommene, fordi gjennom sommerjobben fikk de ikke bare en smak på arbeidslivet, men også en følelse av å være viktige.

Betydningen av den følelsen du sitter igjen med etter å ha gjort en god jobb skal ikke undervurderes.

Powered by Labrador CMS