Byrådet viser til at kollektivreisende har etterlyst mer fleksible billetter i kjølvannet av pandemien.
Byrådet viser til at kollektivreisende har etterlyst mer fleksible billetter i kjølvannet av pandemien.

Byrådet vil gjøre det billigere å reise kollektivt - enkeltbillett kan bli 40 prosent billigere

Det rødgrønne Ap/SV/MDG-byrådet setter av 200 millioner budsjettkroner til å gjøre det billigere å reise med T-bane, trikk og buss. Dersom bystyreflertallet støtter forslaget kan enkeltbilletter bli opp til 40 prosent rimeligere.

Publisert

I snitt blir enkeltbilletten 20 prosent billigere, skriver NRK. Dette skjer gjennom et nytt billettprodukt via kollektivselskapet Ruter.

— Det betyr at enkeltbilletten blir billigere jo oftere du reiser, sier miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) til rikskringkasteren.

Månedskort fortsatt billigst

— Vi ønsker å få flere til å reise med trikk, T-bane og buss. Vi vil prøve å nå de som sjeldent resier kollektivt, og også de som har dårlig råd, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) til VårtOslo.

— Formålet er at det skal bli billigere å reise kollektivt og kombinere det med sykkel og gange og for eksempel hjemmekontor, altså et nytt reisemønster, sier Hellvin Stav.

Hensikten er å få flere til å reise kollektivt. Byrådet viser til at kollektivreisende har etterlyst mer fleksible billetter i kjølvannet av pandemien, der mange vegret seg for å investere i månedskort med flere dager i uka på hjemmekontor.

Med det nye systemet vil månedskort fortsatt være billigere dersom man velger kollektivtransport oftere enn 21 ganger i måneden.

Passasjertallene hos Ruter har steget jevnt og trutt siden pandemien, men sist uke var passasjertallet fortsatt kun 94 prosent av normalen.

Powered by Labrador CMS