Byrådsleder Raymond Johansen (Ap): — Til dere som ikke har tatt vaksinen - det er frivillig å vaksinere seg eller ikke. Men jeg vil benytte denne anledningen til å be dere innstendig vurdere det en gang til!
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap): — Til dere som ikke har tatt vaksinen - det er frivillig å vaksinere seg eller ikke. Men jeg vil benytte denne anledningen til å be dere innstendig vurdere det en gang til!

Raymond Johansens innstendige bønn til uvaksinerte oslofolk: - Ingen tvil om at dere blir sykere. Ta vaksine nå!

— Det er ingen tvil om at dere blir sykere, får alvorlige langtidsvirkninger, blir en belastning for dere selv, for de rundt dere og for helsevesenet dersom dere ikke vaksinerer dere, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til uvaksinerte oslofolk.

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kom med en kraftig oppfordring om at folk i Oslo må vaksinere seg en time etter at regjeringen hadde innført nye, strenge koronatiltak.

— Til dere som ikke har tatt vaksinen - det er frivillig å vaksinere seg eller ikke. Men jeg vil benytte denne anledningen til å be dere innstendig vurdere det en gang til!

Over 96.000 voksne i Oslo er ikke fullvaksinert

— Vi vil derfor gjøre alt som er mulig og enkelt for hver eneste en for å ta vaksinen. Vær så snill å bli en av de tusen vi har fått til å vaksiner for første gang. Alt tyder på at grunnen til at omikron ikke gir alvorlig sykdom er fordi vi er vaksinert. Og det må jo være en motivasjon, sier byrådslederen.

Bendik Gropen var blant de første 18-åringer som fikk vaksine i Oslo. Han får vaksinen av lege Abdul Tuseef. Likevel viser tall at det fortsatt er over 96.000 oslofolk som ikke er fullvaksinert.
Bendik Gropen var blant de første 18-åringer som fikk vaksine i Oslo. Han får vaksinen av lege Abdul Tuseef. Likevel viser tall at det fortsatt er over 96.000 oslofolk som ikke er fullvaksinert.

I forrige koronarapport fra helseetaten går det frem at 74.442 personer over 18 år fortsatt er uvaksinert i Oslo. I tillegg er det 18.964 personer som kun har fått en dose koronavaksine.

Det betyr at det daglig er over 96.000 oslofolk som går rundt og ikke er fullvaksinert.

— Det er ingen tvil om at dere blir sykere, får alvorlige langtidsvirkninger, blir en stor belastning for dere selv, for de rundt dere og for helsevesenet dersom dere ikke vaksinerer dere, sier Johansen.

— Store, store konsekvenser for Oslo

Han understreker at han støtte regjeringens nye koronatiltak. Men la til at han også er skuffet.

— Det handler ikke om politikk, det handler om følelser. Dette er en alvorlig situasjon for Oslo, sier byrådslederen.

— Tiltakene som i dag innføres har store, store konsekvenser for Oslo. Det var dette vi ville unngå. Bare 22 prosent av Oslos befolkning sier i en Norstat-undersøkelse at de ønsker strengere tiltak nå. Ikke fordi oslofolk ikke tar dette på alvor. Men fordi vi vet hva det betyr. Alle oslofolk kjenner noen som er blitt permittert eller har sittet lenge i karantene, sier Raymond Johansen.

Tidligere på dagen ble det kjent at ingen av de omikronsmittede etter julebord på Aker Brygge er blitt alvorlig syke. Det er heller ikke meldt om sykehusinnleggelser etter utbruddet.

— Omikron endret spillereglene

— De smittede beskriver fortsatt milde symptomer: hoste, feber, rennende nese, hodepine, muskelverk, tretthet. De har det greit. De er hjemme. Ingen er blitt alvorlig syke, og ingen som vi kjenner til, har havnet på sykehus med omikron, sier assistrende bydelsoverlege i byel Frogner, Tine Ravlo.

Raymond Johansen understreket på pressekonferansen at fullvaksinerte trolig er godt beskyttet mot alvorlig sykdom også etter smitte fra den nye virusvarianten.

— Det er ingenting som tyder på at det nye viruset er mer alvorlig enn det vi hittil har hatt i omløp. Det er heller ikke holdepunkter for å si at vaksiner ikke beskytter mot sykdom, sier han.

— Det som skjer ute i verden påvirker oss nesten umiddelbart. Fagfolk jobber på spreng for å finne ut av den nye virusvarianten omikron. Spillereglene endres raskt under en pandemi. Det vi vet med stor sikkerhet er at omikron smitter lett, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS