— Folk skal få spise hva de vil, og den moralske pekefingeren har aldri fungert for å jobbe med endringer, sier Raymond Johansen.
— Folk skal få spise hva de vil, og den moralske pekefingeren har aldri fungert for å jobbe med endringer, sier Raymond Johansen.

Raymond Johansen (Ap) kritiserer MDG: - Retorikken kan skade klimasaken

— Skal vi lykkes med å forene folk må man ikke bruke rare symbolsaker og en retorikk som skyver velgere vekk, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Han frykter MDG skyver velgere vekk ved å øke konfliktnivået.

Publisert

— Jeg er redd konfliktnivået i klimapolitikken blir for høyt og at det bidrar til å skyve velgere fra oss, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Aftenposten.

I 2019 gikk Ap tilbake over hele landet. Hver femte Ap-velger valgte et annet parti i Ap-bastionen Groruddalen. Bompengepartiet fosset fram.

Det mener Johansen bør bekymre flere av byrådspartiene enn Ap.

— Tapte arbeidervelgere i ytre by

— MDG har rett i at klima er den viktigste saken i vår tid. Men skal vi lykkes med å forene folk bak løsninger som virker, må man ikke bruke rare symbolsaker og en retorikk som skyver velgere vekk, sier Johansen.

Han sier det er flott at MDG hadde fremgang i de sentrale bydelene i Oslo.

— Men om en bare henvender seg til grupper en fra før har på laget, kan det skape mye konflikt. Det er et problem for alle som er opptatt av klima at vi tapte det som kan karakteriseres som tradisjonelle arbeidervelgere i ytre by, sier han.

— Folk skal få spise det de vil

Han mener at en ensidig negativ oppmerksomhet rettet mot bilen av mange vil oppleves som en trussel mot måten de lever på. Byrådslederen reagerer også på debatten rundt kjøttfrie måltider.

— Folk skal få spise hva de vil, og den moralske pekefingeren har aldri fungert for å jobbe med endringer blant det brede lag av befolkningen, understreker Johansen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.